Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Солодощі очима дитини

Солодощі очима дитини
 

Щоб бути для діток дійсно хорошими батьками і навіть більше того – друзями, - дуже важливо розуміти їхні почуття і думки. Тому коли розмова йде про одну з найулюбленіших тем діточок – про солодощі, давайте спробуємо подивитися на неї очима самої дитини. Уявімо, що ми поцікавилися у дівчинки молодшого шкільного віку, які солодощі їй припадають до смаку... Ось що б вона відповіла:



"Якщо ви мене запитаєте, що я люблю найбільше: цукерки, тістечка або морозиво, - я навіть не знаю, що відповім. Воно ж все таке смачне! А ще ж є печиво, шоколад, зефір, вафлі, желе, тортики – всього і не злічити! Ні, вибрати щось одне – просто неможливо. І що не кажіть, але я абсолютно не розумію тих дорослих, які не люблять солодощів. Тому що солодощі – це найсмачніша їжа в світі!

жувальні цукерки Жувіленд

Навіть малюкам відомо: солодкого багато їсти не можна. Інакше зубки зіпсуються, животики хворітимуть, а дещо взагалі може злипнутися. Наші мами і тата постійно нагадують нам про це. І все ж час від часу вони показують нам свою милість – і радують смаколиками. Я люблю, коли у моїх батьків все заплановано і вони раптом без питань дають мені шматок торта, шоколадне яйце або пачечку моїх улюблених цукерочок «Жувіленд». Однак бувають і складні ситуації – коли вони запитують, чого б мені хотілося. З одного боку, це круто: можу назвати що завгодно, чого душа забажає. Але з іншого – як же вибрати, коли в магазині стільки всього? Погодьтеся: ситуація критична до сліз. Але у мене є деякі секрети! По-перше, буває так, що саме в цей момент мені захочеться чогось конкретного, тому найголовніше – відразу заспокоїтися і подумати. По-друге, я завжди вибираю щось не просто солодке, а й цікаве – наприклад, солодощі, в комплекті з якими є наклейки або іграшки, або жувальні цукерки у вигляді кумедних тварин або черв'ячків, або шоколадки, на обгортках яких зображені мої улюблені мультяшні герої. А по-третє, я люблю, коли солодощі виглядають апетитно – так, щоб аж слинки потекли від одного погляду на них. Тому м'яті безформні тістечка або покришене печиво – відпадають!

Але найголовніше правило, засвоєне мною ще з молодших років: ніяких криків і тупання ногами – це не допомагає. Мої мама і тато не ведуться на провокації! Тому я веду себе з ними ввічливо і слухняно, хіба що іноді трохи поклянчу, але без сліз – і мою поведінку оцінюють солодко! Втім, отримати щось смачненьке не зі сваркою, а з похвалою – набагато приємніше!"
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас