Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

В Чехію з дітьми: найкращі дитячі розваги в Празі

В Чехію з дітьми: найкращі дитячі розваги в Празі
 

Чехія і Прага зокрема – дуже вдалий варіант для подорожі всією родиною. Тут знайдеться безліч найрізноманітніших розваг для діток будь-якого віку, а також хороші сімейні ресторанчики, де можна смачно перекусити. Складаючи маршрут екскурсій і розваг, скористайтеся нашими порадами – ми запропонуємо вам найкращі ідеї для дитячого відпочинку в чеській столиці.

Річкові круїзи по Влтаві

Багато найпопулярніших визначних пам'яток в Празі знаходяться на узбережжі Влтави, через що річкові круїзи користуються величезною популярністю у всіх туристів, включаючи і сім'ї з дітьми. У вас буде можливість не тільки покататися на кораблику (від чого дітки будуть взахваті) і насолодитися прекрасним видом міста та його пам'яток, а й смачно перекусити. Екскурсія включає в себе дуже багатий і різноманітний шведський стіл з чеськими стравами – тут вже кожен знайде, чим поласувати; дорослих пригостять справжньою чеською Бехеровкою, а на діточок чекають смачні десерти і морозиво.

Театральні і лялькові вистави

Чорний театр у Празі (театр тіней) – це прекрасне поєднання балету, анімації, ілюзій, ляльок і мімів. Шоу тут завжди неймовірно ефектні і заворожують не лише дорослих, а й дітей.

Празький національний театр маріонеток (ляльковий театр) показує вистави за давніми традиціями Праги. І самі ляльки, і робота ляльководів тут по-справжньому мистецькі – сюди безперечно варто заглянути і дітям, і дорослим.

Обидва ці театри підходять для діток різного віку і подарують вам незабутні враження.

Празький зоопарк

Чомусь про нього забувають деякі місцеві гіди, але він безперечно вартий того, щоб його відвідати. Празький зоопарк знаходиться в декількох кілометрах від центру міста і побудований навколо ущелини річки з красивими скелястими схилами і мальовничими луками. Крім традиційних тварин, яких можна побачити в інших зоопарках, таких як леви, тигри, слони, жирафи, пінгвіни і морські леви, ви зможете подивитися тут на мархура і гірського козла, які живуть в горах. У зоопарку працює канатна дорога, так що ви з висоти зможете побачити весь зоопарк і чеську столицю.

Морський Світ у Празі (Morsky-Svet)

Досить невеликий за міжнародними стандартами, Морський Світ у Празі є найбільшим океанаріумом в Чехії. Ця екскурсія забере у вас пару годин (включаючи і дорогу), але діти будуть від неї в повному захваті. Тут вони зможуть подивитися на екзотичних риб у великих акваріумах (найбільший з них вміщує 100 000 літрів морської води), поспостерігати, як їх годують, а також побачити піщану акулу – одного з найстрашніших морських хижаків. Також цікаво буде поглянути на килимових акул, скатів з отруйними шипами, двометрову мурену і 25-метрову печеру з коралами.

Фунікулер і Петршинська оглядова вежа

На знаменитому празькому фунікулері ви зможете піднятися з трамвайної зупинки Ujezd на вершину Петршинського пагорбу. Тут ви зможете погуляти по мальовничому парку, а також піднятися на Петршинську оглядову вежу, відвідати обсерваторію, кімнату дзеркал, церкву і розарій. Поїздка на фунікулері сама по собі є екскурсією, але відвідавши всі визначні пам'ятки Петршинського пагорбу, ви і ваші дітки отримаєте море задоволення!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас