Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Рецепти запіканок до Вашого столу

Рецепти запіканок до Вашого столу
 

Запіканка – це швидко і смачно. Крім того, для господині відкривається простір для кулінарних фантазій, адже можна варіювати начинки, експериментувати зі спеціями, додавати власні ароматні нотки, готувати цікаві соуси.

Картопляна запіканка

4 великі картоплини
200 г вареного м’яса
1 цибулина
50 г вершкового масла
панірувальні сухарі
олія, сіль, зелень

Картоплю зварити і потовкти на пюре. Цибулю порізати дрібними кубиками, підсмажити на маслі, додати мелене м’ясо, ще трішки просмажити. Форму змастити олією, викласти шар картопляного пюре, на нього – м'ясо, зверху накрити картоплею.

Запікати в духовці 10 хвилин. Перед подачею полити розтопленим маслом і посипати дрібно порізаною зеленню петрушки та кропу.

Сирна запіканка з яблуками

150 г домашнього сиру
1 ст. л. манки
2 яєчні білки
1 ст. л. цукру
яблука (приблизно 1 кг)
1 ст. л. родзинок
500 г вершків
1ст. л. масла

Сир перетерти через сито (як варіант – пропустити через м’ясорубку, чи збити в блендері), вимішати зі збитими білками, цукром, манкою, родзинками. Яблука порізати кубиками, додати до сирної маси, все перемішати. Форму змастити маслом, викласти сирну масу. Полити розтопленим маслом.

Запікати в духовці до готовності (близько 20 хвилин). Подавати зі збитими вершками.

Баклажанна запіканка

1 кг баклажанів
0,5 кг макаронів
100 г твердого сиру
0,5 кг помідорів
2-3 зубчики часнику

Баклажани помити, почистити, порізати поздовж, підсмажити з обох сторін на олії. Макарони варити до готовності у підсоленій воді.

У широку каструлю викласти шарами: макарони, баклажани, натертий сир. Вичавлений часник змішати з олією, помідори очистити від шкірки і подрібнити (можна натерти або збити в блендері), після цього трохи потушкувати, додати часник, залити баклажани.

Запікати в духовці приблизно 20 хвилин.

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас