Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиваючі ігри для дітей з конструкторами Lego

Розвиваючі ігри для дітей з конструкторами Lego
 

Напевно, кожна мама постійно шукає нові способи навчати і розвивати своїх діточок, і хоче зробити цей процес веселим і захоплюючим. Від творчості до математичних вправ – є безліч способів розвивати дитину за допомогою конструкторів Lego і Duplo. Ми пропонуємо вам кілька варіантів цікавих розвиваючих ігор з даними конструкторами, які підійдуть діткам будь-якого віку і неодмінно сподобаються їм.

Будуйте і розповідайте історію

Попросіть дитину що-небудь побудувати, що завгодно: будівлю, транспортний засіб, людину або будь-яке інше створіння, загалом, все, що вона хоче. При цьому можна використовувати як просто блоки Лего, так і цілі набори. Після цього попросіть малюка розповісти історію про його споруду або персонажа.

Наприклад, якщо малюк побудував поїзд, попросіть його розповісти про цей поїзд. Хто на ньому їздить? Куди він прямує? Чи поспішає він? Що може зустрітися на його шляху: щось небезпечне або, можливо, щось кумедне? Що саме незвичайне може трапитися з цим поїздом сьогодні?

Ця гра не тільки розвиває дитячу творчість, а й навчає мистецтву розповіді. Уява зростає, коли мистецтво приймає якусь форму. І не дивуйтеся, якщо ця гра закінчиться вашим спільним сміхом.

Як створити монстра

Для початку попросіть дитину побудувати монстра з деталей конструктора Lego. Чудовисько може бути будь-якої форми та забарвлення – нехай малюк підключить фантазію!

Тепер нехай дитина розповість вам, як побудувати такого монстра своїми руками. Молодші дітлахи можуть розповісти словами, а доросліших дітей можна попросити написати інструкцію з побудови монстра. Дотримуйтесь точно вказівок дитини і подивіться, наскільки ваш монстр схожий на її створіння. Це дуже весела гра, а також корисний урок, який розвиває уважність до деталей і вчить точно слідувати інструкціям.

Сортуємо кольори, форми і розміри

Блоки конструкторів Lego і Duplo йдуть у різних кольорах, формах, розмірах. Їх можна використовувати для того, щоб навчити дитину цим поняттям за допомогою ігор на сортування.

Для початку зсипте в одну купку всі блоки Lego і Duplo. В купці повинні бути блоки різних розмірів, кольорів і форм. Ви можете навіть просто зсипати всі наявні деталі на підлогу – діткам та подобається безлад!

Потім підготуйте ємності для різних груп блоків Лего – це може бути декілька чашок або коробок з-під взуття.

Визначте критерій, за яким ви будете сортувати деталі Лего. Якщо ви працюєте над кольорами, то розподіляйте по різних ємностях блоки однакових кольорів (червоні сюди, жовті туди і т.д.). Якщо ви вчите форми, визначте ємності під квадратні, прямокутні і круглі деталі. Також можна розподіляти блоки за кількістю круглих зачіпок на них. З конструкторами Lego у вас стільки можливостей!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас