Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Приймаємо сауну: як робити це правильно? (частина 1)

Приймаємо сауну: як робити це правильно? (частина 1)
 

Так, всі ми любимо ходити в сауну, але не завжди замислюємося, як правильно вести себе в парильні і що робити, щоб отримати від сауни максимум користі (і, звичайно ж, не нашкодити своєму організму). У цій статті мова піде про те, як правильно підготуватися до походу в сауну, що потрібно робити в парильні і після неї. Отже, вчимося приймати сауну правильно!

Перед сауною

Прийшовши в сауну, спочатку роздягніться в спеціально відведеному для цього місці, прийміть душ і витріться насухо. Ні в якому разі не мочіть голову. Також можна прийняти гарячу ванну для ніг.

У сауні

Зайшовши в парильню, виберіть місце, на якому ви б хотіли сидіти, розстеліть рушник, принесений із собою, і сидіть тільки на ньому. Якщо в парильні достатньо місця, спочатку ляжте і полежіть. Якщо ж місця небагато – сядьте, злегка піднявши ноги.

До того, як ви почнете потіти, може пройти від 5 до 10 хвилин (для кожного цей час різний). Потім ви можете додати трохи води і попаритися ще 6-8 хвилин, а після того, як пропотієте, залишіться в парильні ще на 1-2 хвилини. Як правило, в парильні проводиться 10-15 хвилин, з них пару хвилин потрібно посидіти вертикально. Виходьте з парильні не в той момент, коли додають води.

Після сауни

Вийшовши з парильні, проведіть хоча б пару хвилин на свіжому повітрі, щоб насититися киснем і дати охолонути дихальній системі. Дайте шкірі охолонути, прийнявши прохолодний душ або занурившись в басейн.

Гаряча ванна для ніг: занурте ноги по щиколотку в гарячу воду, температурою близько 40°C. Від цієї процедури судини розширюються і внутрішнє тепло може вийти завдяки посиленій циркуляції крові – так ви допоможете організму охолонути.

Після першого заходу в парильню зробіть перерву.

Один прийом сауни включає в себе відвідування парильні та охолодження. Цю процедуру ви можете повторити до трьох разів.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас