Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чай: тонізує, зігріває та допомагає побороти застуду

Чай: тонізує, зігріває та допомагає  побороти застуду
 

Хворіти не хочеться нікому. І так прикро, коли розуміємо: «починається», крутить у носі, горло «затягнуло», знобить… Приготуйте собі запашний чай за одним із наших рецептів та відчуйте загальне полегшення стану. Такі чаї є чудовими профілактичними засобами, вони зігрівають в холодну пору, дарують гарний настрій і просто смакують.

Імбирний чай

Чому саме імбир? Він чудово тонізує, знеболює, є ефективним протизапальним, потогінним та відхаркувальним засобом, який допомагає «вигнати» недугу з організму. Також, імбирний чай допоможе у профілактиці, адже підтримує нашу імунну систему.

Приготуйте лікувальний імбирний чай за наступним рецептом:

Чайничок сполосніть окропом, покладіть туди пів чайної ложечки тертого імбиру, суцвіття ехінацеї, можна додати кілька листочків м’яти, корицю, або ж приготувати напій на основі зеленого (чорного) чаю. Залийте все окропом (приблизно 500 мл) та настоюйте 15-20 хвилин. За бажанням можна додати лимон, мед (що тільки підсилить лікувальний ефект).

Калиновий чай

Про лікувальні властивості калини всі ми чули, але рідко хто практикує вживання чудодійних ягід. А даремно, бо калина багата вітамінами (зокрема вітаміном С), у її складі також необхідні нам мікроелементи. Як і імбирний чай, - калиновий можна вживати і для лікування і для профілактики застуди та грипу. Оскільки калина має специфічний гіркуватий смак, спробуйте додати кілька ягід до чайничка із звичною заваркою, настоюйте протягом 10-15 хвилин (можна розчавити ягоди, аби калина краще віддала свій сік). Вживайте чай із медом.

Липовий чай

Липовий чай не лише дуже корисний, а й смачний напій. Він володіє протизапальним, знеболювальним, потогінним ефектом. Його добре приймати не лише при застуді, а й при запальних процесах (для полоскання горла, наприклад при ангіні).

Столову ложку сушеного липового цвіту залийте 500 мл холодної води, доведіть до кипіння (використовуйте емальований посуд). Не знімаючи кришки, залишіть напій охолоджуватись та настоювати. Процідіть чай. Чудово смакує з медом.

Будьте здоровими!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас