Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуємося до вагітної фотосесії: поради майбутнім мамам

Готуємося до вагітної фотосесії: поради майбутнім мамам
 

За останні роки величезної популярності серед майбутніх мам набрала тенденція фотографуватися у своєму «цікавому положенні». І зараз вагітні фотосесії не втрачають своєї актуальності – кожна майбутня мама намагається не втрачати можливості поповнити свій фотоальбом красивими фотографіями з животиком. Але що потрібно зробити, щоб ці фото були дійсно гарними? Чи потрібно готуватися до такої фотосесії? Коли фотографуватися? Як позувати? Про все це ми і поговоримо далі.

Почекайте, коли животик виросте, але не буде занадто великим

Звичайно ж, ви хочете, щоб на фотографіях ваш животик був великим і красивим, але ви явно не хочете, щоб він був настільки великим, щоб позувати було складно. Тому планувати фотосесію майбутній мамі краще з 30 по 36 тиждень вагітності. У цей час ваш животик стане красивим і круглим, але ще не надто великим і важким. Звичайно, кожна вагітність протікає по-різному, тому вам все ж потрібно буде орієнтуватися по собі.

Підготуйте красивий фон

Звичайно ж, вам необхідно підготувати красивий фон для своїх фото. Ви не повинні фотографуватися на тлі неприбраної кімнати або, ще гірше, ванної. Спробуйте пофотографуватися лежачи на однотонному дивані або стоячи/сидячи на тлі білого простирадла, повішеного на стіну. Ось вам і готовий фон для зйомки! Або ж ви можете вийти з дому і дійти до найближчого мальовничого містечка – в парк або до річки. Дуже гарними виходять фото майбутньої мами, спершись на дерево або коли вона сидить на березі і дивиться на воду.

Вимкніть спалах

Ваші фотографії повинні бути м'якими, ніжними, затишними, тому не варто під час фотосесії включати спалах на камері. Замість цього професійні фотографи рекомендують встати перед відкритими дверима або вікном – щоб отримати хороше природне освітлення. Якщо ви фотографуєте на вулиці, не робіть це в обід, коли сонце дуже яскраве. Найкращий час для такої фотосесії – ранній ранок або за пару годин до заходу, коли природне світло стає м'яким і золотистим.

Одягніть щось обтягуюче і стрейчеве

Мета вашої фотосесії – закарбувати на знімках ваш красивий животик. Обтягуючий, стрейчевий одяг найкращим чином підкреслить ваші «округлості».

На вагітну фотосесію не варто одягати речі для майбутніх мам, так як вони створені для вашого комфорту, а не щоб підкреслювати красу фігури. Замість цього зупиніть свій вибір на простих однотонних футболках, платтячках або сарафанах.

Також не варто одягати речі в квіточку або клітинку. Можливо, зараз ви будете виглядати в такому одязі модно, але через 10-20 років саме через нього вам ці фото можуть перестати подобатися. Хороші однотонні речі залишаються класикою – нейтральною і завжди актуальною.

Як варіант, ви можете сфотографуватися і без одягу. Прикритися можна ніжними фіранками або ж спеціально купленим шматком тонкої красивої тканини.

Знайдіть хорошого фотографа

Звичайно ж, ви хочете почувати себе комфортно під час фотосесії і отримувати задоволення від процесу. Тому так важливо, щоб вас фотографувала людина, з якою ви відчуваєте себе саме так. Якщо ви не хочете шукати професійного фотографа, то можете попросити чоловіка, подругу чи сестру влаштувати вам вагітну фотосесію.

Як краще позувати

Професійні фотографи рекомендують наступні ідеї для вагітної фотосесії:

• Животик з близька;

• Лежачи на спині на дивані;

• Старша дитина цілує животик;

• Сидячи в позі лотоса (або схожій позі);

• Фотографії в профіль;

• S-вигин: одне стегно трохи вперед, одне плече підняте, друге плече опущене, руки розслаблені – як супермодель!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас