Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодній декор: створіть святковий настрій в своїй оселі (частина 1)

Великодній декор: створіть святковий настрій в своїй оселі (частина 1)
 

Наближається світле свято Воскресіння, яке несе надію і радість у кожен дім. Ми готуємось до цього Великого дня заздалегідь: дбаємо про духовне очищення, постуючи протягом сорока днів Великого посту, а також, готуємо свої оселі до зустрічі Великодня.



Свічка – важливий символ Великодня, адже вона несе світло, а воскреслий Спаситель є світлом для усього світу. Прикрасьте свічками ваш святковий стіл. Ви можете використати будь-які декоративні свічечки, а можна зробити кілька тематичних свічок, використовуючи яєчну шкаралупу.

Для цього вам знадобиться кольоровий парафін, або свічка з такого парафіну (можна використати воскові олівці), гніт (лляна, чи будь-яка інша натуральна нитка, достатньо товста) та сирі курячі яйця, які потрібно попередньо помити та витерти насухо.

великодній декор свічки з яєць

Зробіть у яйці два отвори: з тупого та гострого кінців, причому з гострого кінця отвір має вийти більшим; вилийте вміст яйця. Промийте і просушіть шкаралупу. Просуньте гніт крізь все яйце: з одного боку (тупого, який буде низом свічки) закріпіть гніт за допомогою пластиліну, одночасно закривши дірочку, щоби віск, який ви заливатимете, не розтікався. Кінець гніту, який стирчатиме з гострої частини яйця (майбутньої вершини свічки), накрутіть на зубочистку.

Тепер на водяній бані розтопіть парафін і обережно залийте ним шкаралупу. Для зручності встановіть шкаралупу на спеціальній підставці для яйця, або на невеликій скляночці. Слідкуйте, щоби гніт був посередині майбутньої свічки. Після того, як віск застигне, відріжте нижню нитку-гніт та вкоротіть верхню до потрібних розмірів. Шкаралупу можна розмалювати, яєчка-свічки розмістіть у підставках для яєць, які служитимуть підсвічниками.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас