Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як готувати на грилі: поради для початківців

Як готувати на грилі: поради для початківців
 

Зовсім вже скоро буде досить тепло для всіляких пікніків, шашликів і гриль-вечірок. І якщо приготувати шашлики і всілякі ковбаски для всіх нас – не проблема, то впоратися з грилем зможе не кожен. Але це ще не привід відмовитися від смачного м'яса, риби, овочів і морепродуктів, приготовлених на свіжому повітрі за допомогою гриля. Домашній гриль безперечно вартий того, щоб його купити. Ну а ми поділимося з вами порадами для початківців – як правильно готувати на грилі.

Як готувати на грилі: поради для початківців

1. Розігрійте гриль. Для цього поставте руку на відстані 10 см над решіткою і почніть повільно рахувати. Якщо гаряче стане на рахунок 2-3, значить, тепла достатньо для готування.

2. Чистити решітку гриля потрібно регулярно. Робити це необхідно щоразу перед приготуванням і після нього за допомогою дротяної щітки з довгою ручкою. В крайньому випадку, ви можете використовувати круглу металеву мочалку, затиснуту в щипці.

3. Перед приготуванням решітку необхідно ретельно змастити. Для цього можна використовувати рослинну олію чи топлений жир. Щільно складіть паперову серветку, візьміть її щипцями, занурте в масло (жир) і ретельно змастіть решітку. Ще один спосіб – наколіть на вилку для барбекю (з довгою ручкою) половину цибулини, занурте її в олію і натріть нею решітку.

4. Їстівні шампури. Шашлики з м'яса та морепродуктів можна нанизати на гілочки розмарину (особливо смачно він поєднується з бараниною), а на стеблах лемонграсу смачно приготуються курка, риба і креветки.

5. Маринуйте м'ясо, птицю і рибу перед приготуванням. Так страва буде ще більш соковитою, смачною і ароматною. Крім того, маринади вбивають бактерії!

6. Пиво зробить м'ясо соковитим. Так само, як при приготуванні шашликів ви обприскуєте їх водою, спробуйте використовувати пиво, готуючи м'ясо на грилі. Відрийте пляшку пива, закрийте її шийку великим пальцем, струсіть пляшку і розпилюйте пиво на поверхню м'яса, щоб воно залишалося соковитим і не пригорало.

7. Готуємо у вугіллі. Так само, як і картоплю в багатті, ви можете приготувати у вугіллі для гриля кукурудзу та інші овочі. Для цього оберніть їх фольгою і покладіть у вугілля (вогню на них вже бути не повинно).

8. Дайте м'ясу «відпочити». Після того, як ви приготуєте м'ясо на грилі, дайте йому полежати хвилин 10 в чистій тарілці, накритим фольгою – так соки в ньому розподіляться рівномірно.

Смачного!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

5 найкращих ідей для активного дитячого відпочинку влітку

Нарешті ці довгоочікувані літні канікули, яких з нетерпінням чекає кожна дитина. За вікном світить сонце, погода радує приємними теплими днями, і сидіти вдома в такі дні ніяк не можна. Чим зайняти дитину, щоб літній відпочинок був активним, незабутнім і корисним для здоров'я?

Про користь активного відпочинку для дітей

З приходом літа і теплої погоди у нас з'являється величезна кількість можливостей проводити час на свіжому повітрі. Ми гуляємо містом, в парку, їздимо на всілякі дачі і шашлики - безумовно, від такого відпочинку ми отримуємо масу задоволення. Але щоб зробити відпочинок не тільки приємним, але і корисним, нам рекомендується проводити його активно і привчати до цього дітей. Навіщо це потрібно? Далі ми поговоримо про переваги активного відпочинку для ваших діток.