Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Паска – окраса великоднього столу. Рецепт сирно-шоколадної паски

Паска – окраса великоднього столу. Рецепт сирно-шоколадної паски
 

Скільки існує різних рецептів великодніх пасок: з випічкою і без, з цукатами та горіхами, із сухофруктами, з заварного тіста та на опарі… Сирні паски також є доволі поширеними, а різноманіття їх рецептів не поступається класичним варіантам. Чи готували ви коли-небудь сирно-шоколадну паску, та ще й цитрусовою ноткою? Пропонуємо рецепт! Така оригінальна паска стане окрасою вашого великоднього кошика та обов’язково смакуватиме усім вашим гостям.



Для приготування сирно-шоколадної паски вам знадобиться:

1 кг сиру
200 г вершкового масла
1 склянка сметани (30%)
8 жовтків
250 г цукрової пудри
150 г темного шоколаду
100 г апельсинових цукатів
1-2 столових ложки апельсинового лікеру

Сир потрібно тричі пропустити через м’ясорубку. Жовтки перетріть з цукровою пудрою, додайте сметану та збийте до однорідності (можна використовувати міксер, або блендер). Яєчно-сметанну масу підігрівайте на водяній бані, постійно помішуючи, але не доводьте до кипіння, вона має загуснути.

Вилийте масу в миску і зачекайте нехай вона трохи охолоне. Тим часом на водяній бані розтопіть вершкове масло разом з шоколадом, теж остудіть та змішайте з яєчно-сметанною масою, туди ж додайте мелений сир, лікер та збийте все міксером до однорідності. Наприкінці додайте апельсинові цукати.

Форму для паски вистеліть марлею, туди викладіть сирну масу, накрийте зверху вільними кінцями марлі та покладіть тягарець. Відправте масу до холодильника на 12-14 годин (майте на увазі, що буде стікати сироватка, тому під форму поставте якусь ємність, у яку вона скапуватиме).

Вийміть паску із форми, переверніть та покладіть на тарілочку. Прикрасьте цукатами, горішками, білим шоколадом… Словом – фантазуйте!

Смачного та веселих свят!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас