Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 міфів про жалюзі

5 міфів про жалюзі
 

Вже давно хтось помітив, що нестача інформації породжує міфи. Так і з жалюзі, які полюбилися всім в різних країнах ще в минулому столітті, а в нашій країні досі не користуються настільки ж широким попитом. А все тому, що тільки після розпаду СРСР вони змогли з'явитися на ринку, і досі наші люди мало що про них знають.



Жалюзі – це комфортний елемент інтер'єру для кожного будинку, який через нестачу інформації незаслужено ігнорується. Якщо ви все ще роздумуєте, чи варто купувати жалюзі для дому, ми спробуємо розвінчати 5 найпопулярніших міфів про них.

Міф 1: Жалюзі підходять тільки для офісу

Цей міф бере свій початок з тих часів, коли жалюзі тільки починали з'являтися на вітчизняному ринку, і прості люди не могли дозволити собі установку таких конструкцій вдома. Так, жалюзі дуже практичні, за ними куди простіше доглядати, ніж за шторами, та й прослужать вони набагато довше. АЛЕ! Не забувайте, що основна функція жалюзі – регулювання світла в приміщенні, з чим вони прекрасно справляються.

Міф 2: Жалюзі вішають замість штор

Цей міф явно придумали ті люди, які не бували за кордоном. Як внутрішні, так і зовнішні жалюзі чудово поєднуються з будь-якими шторами. При цьому, жалюзі захищають від сонця, а штори прикрашають віконний отвір.

Міф 3: Віконний отвір з жалюзі виглядає холодно і дешево

Звичайно, шикарні штори та гардини можуть коштувати і в 10 разів дорожче, але говорити про те, що жалюзі виглядають дешево, теж неправильно. Ті, хто в цьому переконаний, явно не бачили дерев'яні жалюзі або елітні конструкції серії Old Style від італійських дизайнерів або системи з сонячними батареями, які не тільки захищають від сонячного світла, але і економлять електроенергію.

Міф 4: Жалюзі – це функціонально, але не затишно

Звичайно, жалюзі дуже функціональні, та це не означає, що всі вони виглядають незатишно. Ті, хто так стверджують, явно не бачили всього асортименту сучасних магазинів, які пропонують величезний вибір. Легкі, стильні, дерев'яні, з малюнком або без – жалюзі, як і рулонні штори або ролети, можуть бути дуже різними і прекрасно впишуться в будь-який інтер'єр.

Міф 5: Жалюзі призначені тільки для захисту від сонця

Звичайно, жалюзі, як і штори, захищають наш будинок від сонячних променів, але на відміну знову-таки від тих самих штор, вони не поглинають, а відбивають тепло. Завдяки своїй конструкції деякі системи, здатні відображати сонячні промені, пропускаючи світло в приміщення. При цьому фахівці підрахували, що таким чином в спекотний літній день температура в будинку може бути на кілька градусів нижче звичної, що в свою чергу дозволяє економити електроенергію на кондиціонері. У підсумку в кімнаті завжди світло і трохи прохолодно.

Практичні європейці давно зробили свій вибір на користь жалюзі, адже це не тільки зручно, але й красиво. Сподіваємося, нам вдалося переконати і вас у цьому.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас