Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Правила етикету: як оголосити родичам і друзям про заручини

Правила етикету: як оголосити родичам і друзям про заручини
 

Вам зробили пропозицію, і ви на радощах хочете, щоб всі дізналися про це якомога скоріше! Однак і в цій справі є свій етикет – кому, як і в якому порядку повідомляти цю новину. Тому, постарайтеся відразу не викладати фотографії і не оновлювати статус у соцмережах. А ми розповімо, як правильно оголосити про заручини і дамо кілька порад, як це краще зробити.



Звичайно ж, оголошувати про заручини краще вдвох, і почати варто з самих близьких вам людей.

Діти

Якщо у вас є діти від попереднього шлюбу, вони повинні першими дізнатися цю новину. Добре, якщо і ви, і вони готові до цього; якщо ні – постарайтеся повідомити про заручини якомога м'якше. Ви повинні розуміти, що діткам може бути складно прийняти цю новину і зміни, які за нею слідуватимуть. Тому постарайтеся пояснити їм, що нічого не зміниться, і ви завжди будете любити їх так само сильно, незважаючи ні на що.

Батьки

Якщо дітей у вас ще немає, батьки повинні бути першими, кому ви розповісте про заручини. Як би вам не хотілося, утримайтеся від публікації цієї новини в соціальних мережах (фотографіями, статусами, повідомленнями та будь-яким іншим способом), тому що ваші батьки не повинні почути це від сторонніх людей або побачити в інтернеті.

Відповідно до етикету, спочатку про заручини повідомляють батькам нареченої, а потім відразу ж – батькам нареченого. Причому присутніми повинні ви обидва. При цьому не рекомендується відразу обговорювати весільний бюджет і говорити про те, хто буде за все це платити. Дайте батькам час звикнутися з цією новиною – настільки важливою подією у вашому і їхньому житті.

Коли ви повідомите батькам про заручини, за етикетом ви повинні їх познайомити (якщо, звичайно, досі не зробили це). Ви напевно знаєте, хто з батьків краще йде на контакт – залежно від цього і вибирайте, у кого в гостях це станеться. Якщо ж вам складно прийняти дане рішення, то знайте, що за традицією батьки нареченого запрошують батьків нареченої.

Близькі родичі

Тепер прийшов час розповісти про заручини іншим близьким родичам. Якщо вони живуть у вашому місті, сімейна вечеря стане ідеальним вибором для такої новини. Якщо ж родичі живуть далеко, обов'язково зателефонуйте ім.

Друзі та знайомі

Звичайно ж, ви захочете, щоб всі ваші близькі друзі дізналися про настільки важливу подію у вашому житті. Тут варіантів маса – від простого телефонного дзвінка до вечірки на честь заручин, на якій всі ваші друзі і знайомі почують цю новину одночасно, зможуть вас привітати і відсвяткувати цю прекрасну подію разом з вами!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас