Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Полуничні рецепти до літнього столу

Полуничні рецепти до літнього столу
 

Сезон полуниці відкрито, ви вже, мабуть, встигли насолодитися соковитими ягодами у свіжому вигляді і тепер хочеться чогось особливого. Спробуйте приготувати смачні десерти за нашими рецептами, вам сподобається!

Тірамісу з полуницею

800г стиглої полуниці
500г маскарпоне
5 яєць
1 скл. цукрової пудри
печиво «Савоярді»
200-250 мл натуральної кави
листя м’яти для оздоблення

До полуниць (взяти 2/3 із загальної кількості ягід) додати півсклянки цукрової пудри і збити блендером. Заварити міцну каву, остудити, замочити в ній печиво. Відокремити білки від жовтків, жовтки розтерти до білого кольору, додавши півсклянки цукрової пудри, тоді додати маскарпоне і ретельно вимісити. Охолоджені білки збити в піну і акуратно вмішати їх в сирний крем (лопаткою, в напрямку знизу – до верху). На дно креманки налити полуничний соус, зверху викласти 2-3 ст. л. крему, на крем по краях викласти порізану четвертинками полуницю, в центр помістити паличку печива, замочену заздалегідь в каві, полити печиво полуничним соусом і закрити все кремом. Прикрасити листям м’яти і полуничним соусом.

Поставити в холодильник не менше ніж на 8 годин.

Полуничні кекси

3 яйця
100г цукру
120г вершкового масла
220 мл молока
280г борошна
10г розпушувача
200г полуниць

Розтопити масло та змішати його з молоком. Яйця збити з цукром та змішати з молочною сумішшю, всипати туди ж борошно з розпушувачем і перемішати. Додати до тіста порізану невеликими шматками полуницю і перемішати. Змастити форми для кексів олією і заповнити їх тістом на 2/3.

Випікати в розігрітій до 180°С духовці 30-35 хвилин.

Полуничне сорбе з йогуртом

500г полуниці (250 – свіжої та 250 – замороженої)
200г цукру
150 мл молока
150 мл йогурту
2 ч. л. лимонного соку
1 ст. л. апельсинового соку
1 ч. л. ванільного екстракту

Заморожену полуницю (не розморожуючи) збити з цукром і молоком в блендері до однорідності. Додати йогурт, лимонний і апельсиновий соки – збити та процідити через сито. Свіжу полуницю порізати і перемішати з відцідженою масою. Заморожувати в морозилці мінімум 3 години, перемішуючи масу через кожні 30 хвилин.

Викладати сорбе на тарілку за допомогою гарячої сухої ложки, якщо маса надто сильно заморозиться – залишити її при кімнатній температурі на 1-2 хвилини, а потім ділити на порції.

Смачного!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас