Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Лазерна епіляція під час вагітності – наскільки це безпечно? (частина 2)

Лазерна епіляція під час вагітності – наскільки це безпечно? (частина 2)
 

Факти про лазерну епіляцію під час вагітності

• Під час лазерної епіляції використовується неіонізуюче випромінювання, яке виробляє високу температуру, щоб знищити від кореня небажані волоски, не викликаючи мутацію клітин. Лазер проникає в шкіру тільки на глибину декількох міліметрів, але вироблене ним випромінювання може поглинатися навколишніми тканинами. І в той час, як доведено, що процедура не справляє негативного впливу на здоров'я жінки, лікарі досі не впевнені, чи так це на рахунок плоду, що розвивається.



• Для деяких людей лазерна епіляція може бути трохи болючою, тому деякі клініки використовують під час процедури знеболюючі креми. А враховуючи те, що наш організм вбирає все, що ми наносимо на шкіру, під час вагітності використання подібних кремів не рекомендується. Це робить процедуру лазерного видалення волосся небажаною під час вагітності, тому лікарі рекомендують все ж зачекати, хоча б поки не народиться малюк.

• Під час вагітності шкіра може ставати чутливою, тому після процедури набагато більш велика ймовірність, що у вас з'являться больові відчуття, почервоніння або подразнення на шкірі.

• Кількість необхідних процедур і перерва між ними залежить від вашого циклу росту волосся. Зміна гормонального рівня під час вагітності може стимулювати «дрімаючі» волосяні фолікули, через що цикл скорочується і волосся виростає швидше. А враховуючи, що лазерна епіляція коштує чимало, чому б не зачекати, поки гормональний рівень не нормалізується, щоб не викидати гроші на вітер?

• Лазерна епіляція може бути некомфортною під час вагітності, особливо в області грудей або бікіні (де в будь-якому випадку не рекомендується її робити вагітним). Також ви повинні враховувати, що процес видалення волосся лазером займе від 6 до 12 місяців. Лікарі не знають, чи завдає кожна наступна процедура епіляції ще більше шкоди майбутній дитині, але й протилежне не доведено. Тому не починайте курс процедур, якщо плануєте дитину або вже виношуєте її.

• Якщо ви почали серію процедур лазерної епіляції і виявили, що вагітні, рекомендується призупинити курс до тих пір, поки дитина не народиться. Тим більше, що якщо ви призупините процес видалення волосся лазером, це ніяк не вплине на результат вже пройдених процедур (він залишиться).

Лазерна епіляція – прекрасний спосіб позбавлення від небажаного волосся: ефективний і з тривалим результатом. Але на даний момент залишається занадто багато недосліджених питань щодо лазерного видалення волосся під час вагітності і його впливу на здоров'я виношуваної дитини.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас