Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Як старий годинник врятував Новий рік

Дитяча казка: Як старий годинник врятував Новий рік
 

Наближався Новий рік. У лісовому будинку Діда Мороза робота кипіла з ранку до пізнього вечора. Одні гноми – помічники Діда Мороза читали та сортували листи від хлопчиків та дівчат, інші домовлялися, щоб якомога більше дитячих бажань було виконано. А Дід Мороз планував свій новорічний маршрут на великій мапі, щоб встигнути привітати усіх діток. Все було як завжди напередодні свята. Але були у лісі ті, кому дуже не подобалася вся ця святкова метушня.



Баба-Яга та її приятелі Лісовик та Кікімора ніколи не любили Новий рік. Адже до них ніколи не приходив Дід Мороз. Вони розуміли, що погано себе поводять, але ж їм також хотілося отримати подарунки. Баба-Яга, Лісовик та Кікімора заздрили дітям і кожного року намагалися зіпсувати свято. Надумали вони це зробити й цього разу.

- Я знаю, як зробити, щоб цього свята не відбулося, - сказала Кікімора. – Треба зламати всі годинники, які є у лісі. Тоді ані Дід Мороз, ані його помічники не дізнаються, коли настане Новий рік, та він запізниться до дітей. А подарунки залишаться нам!

- Подруго, яка ж ти розумниця! – в один голос сказали Баба-Яга та Лісовик.

Після цієї розмови вони вночі потайки обійшли усі помешкання у лісі, знайшли та поламали там годинники. Дісталися вони й до будинку Діда Мороза. Там Баба-Яга, Лісовик та Кікімора пошкодили не тільки годинники, але й комп’ютер, у якому Дід Мороз зберігав інформацію, до кого і з яким подарунком їхати. Задоволені своєю «роботою», вони пішли по своїх домівках.

На ранок мешканці лісу схвилювалися – тепер ні у кого не лишилося годинника. Звичайно, всі розуміли, хто зробив таку погану справу. А більше за всіх хвилювалися помічники Діда Мороза: невже цього разу Бабі-Язі, Лісовику та Кікіморі вдалося зіпсувати Новий рік? Серед гномів-помічників були ті, хто вмів лагодити годинники та комп’ютер. Але, по-перше, ніхто не знав точного часу, а по-друге, всі годинники були розбиті вщент, їх не можна було відремонтувати.

Дід Мороз закликав мешканців лісу не хвилюватися. Він згадав, що в його будинку є старий годинник, яке вже сто років не працює. Просто жаль було його викинути, бо він дуже красивий. Дід Мороз попросив гномів, які вміють лагодити годинники, спочатку відремонтувати його. А потім направив двох з них у місто. Вони мали тихенько підійти до будинку людей, зазирнути у віконце та подивитися, яка зараз година. А потім одразу ж поставити на старому полагодженому годиннику потрібний час. Тим часом інші гноми зайнялися ремонтом комп’ютера.

Так вони й зробили, і назад гноми поверталися уже з точним годинником. Звичайно, поки це був єдиний працюючий годинник на весь ліс. Але Дід Мороз пообіцяв, що дуже скоро нові годинники з’являться у кожного мешканця лісу.

В ніч під Новий рік Дід Мороз як завжди вирушив у дорогу з великими мішками подарунків для діточок. Цієї ночі подарунки чекали на всіх мешканців лісу - звірятка та пташки отримали нові годинники.

Не було подарунків лише для Баби-Яги, Лісовика та Кікімори. Як же здивувалася ця трійця, коли дізналася, що Новий рік все-таки відбудеться, а їх план не спрацював!

В перший день Нового року вони прийшли до будинку Діда Мороза і теж попросили для себе подарунки.

- Ви не заслуговуєте на подарунки, тому що ледь не зіпсували усім свято. Нас врятував старенький годинник – єдиний, що залишився цілим на весь ліс, - сказав Дід Мороз.

- Вибачте нас, будь ласка! – попросили хором Баба-Яга, Лісовик та Кікімора. – Ми більше так не будемо!

- Якщо у новому році ви будете поводити себе добре, не робити злого нікому, то я обіцяю, що ви отримаєте подарунки під ялинку під Новий рік, - сказав Дід Мороз.

Баба-Яга, Лісовик та Кікімора відповіли, що намагатимуться поводити себе добре, та зібралися додому.

- Почекайте, - затримав їх Дід Мороз. – Ви ж і себе залишили без годинників через свою витівку!

Він дістав три нових годинника та подарував їх Бабі-Язі, Лісовику та Кікіморі. Так вони отримали свої перші в житті подарунки та пообіцяли одне одному, що тепер не будуть робити нічого поганого.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Сніговик і сніжинки

Зрадівши довгоочікуваного снігу, діти і дорослі разом зліпили величезного сніговика. Тепер він красувався посеред двору – з носом-морквиною, руками-гілочками і очима-камінчиками. У цього сніговика навіть була зачіска з ялинових гілок і справжні шапочка і шарфик. Діти і дорослі по черзі з ним фотографувалися. Стояв красень-сніговик і дуже пишався собою.

Казка про неслухняну бджілку

Одній бджілці стало нудно літати над квітками. Вона вирішила полетіти на річку, щоб скупатися в спекотний літній день. Коли мама і сестри бджілки дізналися, що вона задумала, то почали відмовляти її від цієї затії.

Новорічна казка про те, як Старий Рік не хотів пускати Новий рік

В передноворічний день Старий Рік почув, що всі люди, звірі і птахи готуються його проводжати. А будуть зустрічати Новий Рік. Розлютився Старий Рік.