Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати подушку для маленької дитини: практичні поради (частина 2)

Як вибрати подушку для маленької дитини: практичні поради (частина 2)
 

Якщо ви хочете підібрати хорошу подушечку для малюка, вам необхідно враховувати наступні моменти ...

Наявність алергії у дитини

Ви повинні розуміти, що якщо у малюка алергія на шерсть або пух, ви не повинні купувати йому подушку з таким наповнювачем. Наявність алергічних реакцій на різні матеріали – перше правило, яким варто керуватися при виборі подушки для дитини.

Гарантія

У багатьох дитячих подушечок є гарантія, термін якої залежить від виробника. Дана гарантія покриває втрату подушкою форми, неякісні шви, що стирчать і розходяться, і інші неприємності. Чим довший термін гарантії, тим краща якість подушки, адже тим сильніше виробник впевнений у своєму товарі.

М'якість (щільність)

Вам потрібно знайти ідеальний баланс між комфортом (м'якістю) і підтримкою (щільністю подушки). Якщо ви натискаєте долонею на подушечку і вона не повертає свою форму, значить, вона занадто м'яка і може стати причиною удушення.

Якщо ж, навпаки, ви натискаєте долонею на подушку, а вона не змінює форму, значить, вона занадто жорстка і не буде зручною дитині. Більшість дитячих подушок розроблені так, щоб забезпечувати необхідну підтримку дитині під час сну, і бути максимально комфортними. Та все ж перш ніж купувати обрану модель, проведіть цей нескладний тест.

Матеріал напірника

Напірник дитячої подушечки може бути виконаний з бавовни, суміші бавовни з поліестером або бути повністю синтетичним. Звичайно ж, діткам рекомендується бавовна, але й сучасна синтетика може бути дуже якісною і за своїми властивостями не поступатися натуральній бавовні. Тут вам потрібно уважно читати склад напірника і враховувати наявність або відсутність алергій у дитини.

Наповнювач подушки

Наповнювач дитячої подушечки не менш важливий, ніж матеріал напірника. Сьогодні в якості наповнювача найчастіше використовуються: пух, перо, синтетичні матеріали, пінка з ефектом пам'яті.

Також зверніть увагу на те, що наповнювач подушки не повинен надто сильно шелестіти (видавати інші звуки) при натисканні та інших рухах. Наприклад, наповнювачі з сухих рослин і гречихи, а також деякі синтетичні матеріали можуть бути дуже шумними – на таку подушку не дуже комфортно класти голову, крім того, рухаючись уві сні, дитина може прокидатися від цього шелесту.

Гіпоалергенність

Якщо у вашого малюка є алергія на пил, пилових кліщів, пух, шерсть, цвіль і т.д., вибирайте для нього гіпоалергенну подушку.

Рекомендації виробника щодо прання

Малюки, здається, бруднять все на своєму шляху, і дитяча подушка не стане винятком. Брудні пальчики, слина і т.д. – в результаті вам доведеться регулярно прати подушку. Тому переконайтеся, що ви зможете робити це так часто, як необхідно, і саме в домашніх умовах. Також можна купити спеціальний додатковий чохол, який захистить подушку від таких неприємностей.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас