Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Жадібний вовк

Дитяча казка: Жадібний вовк
 

Жив у лісі жадібний вовк Хмурко. Він був таким жадібним, що ніколи ні з ким не ділився, нікому не дарував подарунків, та хотів, щоб все гарне та цікаве було тільки для нього. Наприклад, Хмурко полюбляв відпочивати біля озера. Туди приходили купатися та відпочивати й інші звірятка, а вовк казав їм:



- Йдіть звідси! Це моє озеро.

Звичайно, ніхто його не слухав. Адже озеро було спільним, і там могли відпочивати всі, хто хотів. А Хмурко хотів, щоб ніхто крім нього на озеро не ходив. Тому якось вночі він побудував паркан навколо озера та повісив на ворота замок.

- Тепер тільки я зможу купатися в цьому озері, - радів вовк.

Побачивши вранці паркан навколо озера, звірі дуже засмутилися. Але дядько Ведмідь не дозволив такого свавілля та розібрав паркан. Прохід до озера знову став вільним.

Хмурко засмутився, що його план не спрацював, але побоявся сперечатися з великим та сильним Ведмедем.

«Нічого, я ще вигадаю, як відвадити звірів від мого озера. Налякаю їх так, що більше не захочуть туди приходити», - розмірковував Хмурко, йдучи лісом у пошуках ягід. Раптом він побачив біля куща з ягодами двох ведмежат та зграйку лісових птахів.

- Ану геть, малеча! Зараз всі ягоди поїсте, і мені не вистачить! - заричав Хмурко. Перелякані ведмежата та птахи повтікали хто куди.

А вовк обійшов весь ліс та поїв усі ягідки, які знайшов, приказуючи: «Все моє!» Задоволений собою, Хмурко повернувся додому. Раптом в нього почав боліти живіт, та з кожною хвилиною все сильніше. Від болю Хмурко гучно заскиглив. На його плач збіглися різні лісові тварини.

- Що сталося, вовчику? – спитала Лисиця.

- Я наївся ягід, і тепер мені дуже погано. Це виявилися погані ягоди! - заскиглив Хмурко.

- Це не ягоди погані, а звичка в тебе погана – бути жадним, - сказав Хмуркові дядько Ведмідь.

- Тепер я бачу, що жадібність до добра не доводить. Пробачте мені, - заплакав Хмурко.

Звірі пробачили Хмурка і не лишили його у біді. Вони зібрали у лісі цілющі трави, з яких мудра Сова приготувала для вовка ліки. Завдяки цьому Хмурко швидко одужав, і на честь свого одужання пригостив всіх своїх друзів чаєм з суничним варенням.

- Здається, Сова вилікувала не тільки твій живіт, але й твою жадібність, - сміялися лісові звірі.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.