Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Улюблені рубані курячі котлети – варіанти приготування

Улюблені рубані курячі котлети – варіанти приготування
 

Дуже ніжні котлети з нарізаного курячого філе давно вже увійшли в щоденний раціон багатьох сімей. І це не дивно – вони неймовірно смачні, соковиті, та й готуються вони вкрай просто – в середньому приготувати порцію котлет з однієї грудки або двох філе у господині не займає більше півгодини часу, а їдять їх із задоволенням і діти, і дорослі.



Найцікавіше, що кожна господиня готує їх по-своєму, і результат завжди чудовий. Варіантів приготування курячих котлеток сила-силенна, вже точно не менше, ніж класичних з фаршу, і кожен з них по-своєму цікавий і смачний. Набридло готувати одне і те ж саме? Що ж, поспішаємо поділитися з вами найцікавішими варіантами приготування звичних котлет, які допоможуть урізноманітнити раціон.

Класичні курячі котлетки

Отже, щоб приготувати рубані курячі котлетки за традиційним рецептом, необхідно:

куряча грудка (філе) 600 г
майонез 3 столові ложки
крохмаль 2 столові ложки
яйця 2 шт
часник 2 зубчики
сіль і перець за смаком,
олія соняшникова для смаження

Куряче філе нарізається дрібними шматочками, додається майонез, яйця, крохмаль, сіль, перець і подрібнений часник, все ретельно перемішується. На підігріту сковороду з маслом котлети викладаються столовою ложкою, обсмажуються з двох боків до утворення рум'яної скоринки – це близько 3-4 хвилин з кожного боку. Ось і все: 30 хвилин, і смачненькі свіжі гарячі котлети готові радувати голодне сімейство.

Котлети з сиром і сметаною

Рубані котлети за цим рецептом виходять надзвичайно ніжні і соковиті. Для того щоб приготувати такі котлети, майонез замінюємо жирною сметаною, і плюс до «фаршу» додаємо близько 100 г крупно натертого твердого сиру. Далі так само смажимо і подаємо смакоту на стіл.

Котлети «весняні» з зеленню

Літо – чудова пора, яка радує великою кількістю свіжої зелені. Якщо хочете зробити ваші котлетки більш літніми, тоді до приготованого класичного фаршу додайте по половині пучка кропу, петрушки і зеленої цибулі, потім також все ретельно перемішайте, обсмажте на сковороді. На смак – просто пальчики оближеш.

Курячі котлети з шинкою і грибами

Просто дивно, як може змінитися смак звичних курячих котлет, якщо до основи додати пару смачних інгредієнтів. Отже, щоб приготувати котлети з шинкою і грибами, візьміть по 200-250 г свинячої шинки або балику, печериць і ріпчастої цибулі, все це подрібніть і на розігрітій сковороді спочатку обсмажте гриби, коли сік від грибів випарується, додайте цибулю і шинку і обсмажте до красивого золотистого кольору. Далі, готуємо класичний фарш-основу, можна без часнику, і додаємо обсмажені гриби з шинкою і цибулею, залишаємо все охолонути на 5 хвилин, і після, як і раніше, смажимо улюблені котлетки на сковороді до готовності.

Смачного!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас