Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Ведмідь у трамваї

Дитяча казка: Ведмідь у трамваї
 

Їхали звірі у трамваї – кожен у своїх справах. Вовчисько поспішав до школи, заєць їхав на базар. Свинка з маленьким поросятком прямували у гості до бабусі, а іноземна туристка коала мала вийти на зупинці «Вокзал». Всі пасажири трамваю показували контролеру бобру свої квитки на проїзд, які вони купили заздалегідь.



На зупинці «Медовій» у трамвай зайшов ведмідь.

- Ваш квиток? – запитав у ведмедя контролер бобер.

- Який ще квиток? Мені лише одну зупинку треба їхати, то навіщо мені купувати квиток? І, взагалі, я – «заєць», - зухвало відповів ведмідь.

- А я тоді хто? – здивувався справжній заєць.

Контролер бобер пояснив здивованому зайчику:

- «Зайцями» називають пасажирів, які їдуть без квитків. А проїзний квиток необхідно купувати, навіть, якщо треба проїхати одну зупинку, - додав бобер.

- А ось в поросятка немає квитка, чому воно їде у трамваї? Поросятко без квитка, і я купувати квиток не буду! – заявив ведмідь.

- Це тому, що поросятко ще маленьке, - пояснив бобер. – Воно тільки почало ходити у дитячий садочок. Таким маленьким пасажирам, що сидять на колінках у батьків, сплачувати за проїзд не треба. А ти, ведмідь, хіба маленький? Чи хтось візьме тебе на ручки? Не хочеш купувати квиток, тоді виходь з трамваю та йди пішки.

Після цих слів одні пасажири трамваю почали сміятися, уявивши, як такий здоровий ведмідь сидить у когось на колінках, а інші злякалися – раптом, він і справді попроситься на ручки?

Соромно стало ведмедю, що він порушує правила. Він побачив, що всі пасажири мають квитки окрім нього та маленького поросятка. Тому ведмідь також купив квиток у водія трамваю, сказавши:

- Ні, я не «заєць», і не маленький – я великий дорослий ведмідь і маю відповідати за свої вчинки.

В цей час оголосили його зупинку. Ведмідь вийшов з трамваю та пішов у своїх справах. Тепер він більше ніколи не прикидався «зайцем» та вчасно сплачував за проїзд.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.