Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Брати кролики та яблуко

Дитяча казка: Брати кролики та яблуко
 

Одного разу під час прогулянки брати кролики Клео та Рікі знайшли в траві яблуко. Яблуко було таким великим і красивим, що кожному з братів хотілося скоріше його з'їсти. Але яблуко лише одне, а братів кроликів двоє. Як же розділити знахідку? Стали Клео та Рікі між собою сперечатися:



- Це моє яблуко, - сказав Клео, - я його першим помітив!

- Ні, моє, - заперечив Рікі, - я до нього першим підійшов!

- Ні, моє, моє яблуко! - по черзі вигукували Клео та Рікі, намагаючись перекричати один одного. Так кричали, що справа вже дійшла до бійки. Клео схопив Рікі за хвостик, а Рікі у відповідь вкусив Клео за вушко.

В цей час на галявину прибігла мама кролиця.

- Ех, ви, братці-кролики! - похитала головою мама. Адже ми з татом завжди вчили вас любити і підтримувати один одного, а ви тут бійку влаштували. Ви мене дуже засмутили.

Звичайно, Клео та Рікі дуже хотіли з'їсти це апетитне яблуко, але їм було соромно за те, що вони засмутили свою маму.

- А давай подаруємо яблуко мамі, - запропонував Клео.

- Давай, - погодився Рікі. - Адже мама завжди намагається дати нам найкраще і пригощає смачненьким. А тепер й ми можемо зробити їй приємне.

Брати подарували мамі яблуко. Вона подякувала їм за подарунок та додала:

- Я дуже рада, що ви більше не сваритеся і змогли домовитися між собою. Оскільки ви у мене такі молодці, то сьогодні я пригощу вас яблучним пирогом.

Мама кролиця і її синочки Клео та Рікі разом принесли яблуко додому, а до обіду мама спекла з нього смачний яблучний пиріг. Всім дісталося по великому шматочку - й мамі з татом, й братам Клео та Рікі, й навіть сусідці-вороні, яка прилетіла в гості на аромат пирога. Всі були задоволені, веселі, і дякували Клео та Рікі за те, що вони знайшли таке велике і смачне яблуко. А Клео і Ріки раділи найбільше. Адже вони й яблучним пирогом поласували, й маму з татом порадували, й навчилися домовлятися між собою.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.