Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перерва в кар´єрі – вчимося отримувати максимум користі

Перерва в кар´єрі – вчимося отримувати максимум користі
 

Кар'єра може складатися по-різному – підйоми, спади, а у представниць прекрасної статі – ще й декрет, а можливо і не один, або просто перерва. Причин може бути безліч, і вони можуть бути абсолютно різними. Чи варто дивитися на це з песимізмом? Звичайно ж ні, перерви, не має значення змушені чи заплановані, дуже корисні. Як витягти з них максимум користі?



Ну, для початку потрібно як мінімум трохи відпочити і доробити поточні і старі справи. Далі, трохи відпочивши, можна зайнятися пошуком нової роботи, самоосвітою або, можливо, ви захочете пройти освітні курси, щоб освоїти нову спеціальність або навчитися самостійно будувати свій бізнес. Сьогодні бізнес освіта для жінок, які хочуть бути успішними, так само важлива, як і вміння доглядати за собою. З чого почати?

Визначте вектор руху

Часто з моменту, коли ви були змушені зробити паузу, проходить досить багато часу, змінюються обставини, при цьому можуть змінитися як зовнішні умови, наприклад, затребуваність вашої професії або зарплата, так і ваші особисті – зміна місця проживання, оточення, пріоритетів, бажань і багато іншого. І перше, що потрібно для себе зробити – це зрозуміти, чи хочете ви далі рухатися в тому ж напрямку, або змінити напрямок свого руху і спробувати щось інше.

Коли ви для себе усвідомлюєте, чого конкретно вам хочеться, виходячи з цього вам буде простіше проаналізувати, якими навичками і знаннями з необхідних ви вже володієте, а чому потрібно підучитися. І далі прикинути, чи зможете ви їх освоїти самостійно, чи потрібно пройти спеціальне навчання. Все це допоможе вам чітко розставити все по своїх місцях і вирішити, що робити далі.

Проведіть аналіз власних помилок

Незалежно від того, наскільки вам подобалася чи ні попередня робота, або навіть кілька останніх місць роботи, використайте наявний час і проведіть повний аналіз своєї діяльності. Виділіть для себе, що було добре в роботі, що допомагало вам розвиватися або підвищувати свою продуктивність, а що навпаки тягнуло на дно. Щоб було простіше, можете свій попередній досвід розділити на кілька спектрів, наприклад, організація робочого процесу, режим, правила, субординація і т.п. Вичленуйте для себе всі ті речі, які хочете виключити, і ні в якому разі не карайте себе за помилки, а просто зробіть логічні правильні висновки, які допоможуть вам в подальшому уникнути їх.

Не поспішайте

Ось, у вас вже є мета, до якої хочете рухатися, ви відпочили, сповнені сил, енергії та ентузіазму приступити до реалізації надуманого. СТОП! Не поспішайте і не рвіть землю під собою, інакше всі ваші сили дуже швидко вичерпаються і пропаде бажання щось робити. Після перерви в роботі приступайте до справ спокійно і не поспішаючи. При цьому перші кілька днів краще взагалі присвятити найпростішим справам, які ви зробите з легкістю. Далі потроху можна набирати обертів, поступово підвищуючи свою працездатність.

Будь-які перерви в кар'єрі дуже корисні, особливо для тих, хто звик працювати цілодобово дні на проліт, без вихідних і відпустки. Вони допомагають систематизувати всі знання і вміння, неупереджено проаналізувати ситуацію, що склалася, і головне – поставити для себе нові цілі, розписати плани і варіанти їх реалізації, а може ще й нарешті навчитися помічати те, що в постійній гонці між роботою і домом ви вже просто перестали бачити і цінувати.

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас