Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Шацькі озера – перлина Волині

Шацькі озера – перлина Волині

Дивовижний заповідний комплекс, Шацькі озера, який складається з найбільшого озера України Світязь і ще 21 озера, розташувався на Волині. Цей курорт давно облюбували не тільки українці, а й туристи з Польщі та Білорусії – це воістину справжня перлина, яку варто відвідати, з первозданною природою, найчистішим повітрям і кристально-чистою водою.



Озеро Світязь нерідко називають ще українським «Байкалом», завдяки найчистішій льодовиковій воді, адже озеро наповнюється з підземних джерел. Озера оточені змішаними лісами, але тут все ж частіше зустрічаються хвойні породи, завдяки чому повітря завжди чисте і приємно пахне соснами. Плюс до всього, відпочинок на Шацьких озерах цілком доступний для середньостатистичного українця – тут можна як зупинитися в пансіонаті на березі озера, як база відпочинку «Галицький двір» в урочищі «Гушове», так і поставити намет, заплативши за нього всього близько 50 гривень на добу. Ці гроші місцева влада витрачає на розвиток і поліпшення курорту.

Воду озера Світязь деякі люди порівнюють зі справжнім дивом природи – навіть на глибині у 8 метрів можна спокійно розглядати піщане дно і побачити його мешкнців. До речі, їх тут не так вже й мало – озеро славиться тим, що в ньому налічується 31 вид риби, серед яких лящ, сом, щука, окунь, плотва, в'юн, короп, карась, а справжньою пам'яткою і місцевим делікатесом є річковий вугор, спробувати якого можна практично в будь-якому місцевому ресторані.

Шацькі озера – це відпочинок для всієї родини! Тут абсолютно кожен і знайде заняття до душі, і зможе оздоровитися, завдяки цілющим властивостям місцевої води і повітря. Так, батьки зможуть насолодитися чудовою рибалкою і плаванням на байдарках, а після оцінити місцеву кухню або приготувати щось зі свого улову самостійно.

А дітям буде дуже цікаво зробити пішу прогулянку по незайманому лісу, де повно диких тварин, найсмачніших і ароматних лісових ягід і грибів. Ще всією сім'єю можна відправитися на велосипедну або кінну прогулянку, сповна насолодившись місцевими красотами природи. Дно озера Світязь піщане і дуже плавне, так що на додачу до всього можна буде ще й накупатися вдосталь. З курорту також можна відправитися на екскурсію в місцевий національний парк, відвідати Братську фортецю, Зимненський монастир, зайти в місцевий краєзнавчий музей, відвідати батьківщину Лесі Українки, і також відправитися в тур по Польщі та Білорусії.

Зараз інфраструктура курорту розвинена дуже добре, тому відпочинок буде максимально комфортним. Чисте повітря, цілюща вода, красива природа роблять цей курорт одним з найкращих місць в нашій країні для відпочинку і оздоровлення всією сім'єю. Популярність Шацьких озер росте з кожним роком, і все частіше тут можна зустріти не тільки українських туристів, а й гостей з Європи. Курорт дуже швидко розвивається, і найближчим часом можна очікувати, що він надбає міжнародної популярності, тому радимо поквапитися і побувати в цьому незвичайному місці, поки ціни тут більш, ніж доступні.

Приємного відпочинку!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас