Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Осінні дари: сезонні маски для обличчя

Осінні дари: сезонні маски для обличчя
 

Осінь – щедра пора, вона дарує нам свої вітамінні плоди, а з ними – здоров’я і красу. Адже всім відомо, що той, хто харчується здоровою їжею – не лише добре себе почуває, а й робить вклад у свій гарний вигляд. До того ж, багатий осінній врожай можна використовувати для домашніх масок: правильно варіюючи їх склад, ви приготуєте чудовий засіб для догляду за шкірою будь-якого типу. Скористайтесь нашими рецептами і будьте завжди красивими!

Гарбузова

Проти дряблості шкіри

1 ст. л м’якоті гарбуза подрібнити в блендері, змішати з 1 яєчним жовтком та 1 ч. л. оливкової олії. Довести до потрібної консистенції, поступово додаючи вівсяне борошно (або змелені на млинку вівсяні пластівці) – маска загусатиме. Нанести на очищену шкіру, залишити на 15 хв. Змити теплою, а потім прохолодною водою.

Виноградна

Для жирної, пористої шкіри

Візьміть кілька грон стиглого винограду, розчавіть виделкою та відцідіть сік через марлю (для приготування маски вам знадобиться 2 ч. л. свіжо вичавленого соку). Додайте 1 ч. л. лимонного соку і перемішайте. Окремо збийте білок одного яйця і додайте суміш соків, знову ретельно перемішайте. Наносьте маску на очищену шкіру у кілька етапів: коли перший шар підсохне – нанесіть другий (і так кілька разів). Потримайте маску 15 хв. та змийте теплою водою. Після цього протріть шкіру кубиком льоду (можна використовувати попередньо заморожені відвари ромашки чи зеленого чаю) та зволожте кремом.

Морквяно-яблучна

Зволожуюча для в’янучої шкіри

Пів’яблука та половину морквини натріть на дрібній терці, з’єднайте. Додайте 1 ст. л. жирних вершків (або сметани) і знову перемішайте. Нанесіть кашку на обличчя на 15-20 хв. (можна прикрити лице марлею, аби маска не з’їжджала). Змити як звичайно (теплою і прохолодною водою).

Сливова

Живильна, для нормальної шкіри

2-3 сливи очистити від кістки та збити в блендері із 1 столовою ложкою сиру. Додати 2-3 краплі вітамінів А та Е, перемішати. Нанести на 15.-20 хв., змити теплою водою.

Грушевий тонік

Ефективний при надмірній пігментації, веснянках

Свіжовичавлений сік груші змішайте з відваром ромашки (1:1) та кількома краплями лимонного соку. Протирайте цією сумішшю обличчя регулярно і ви швидко помітите результат. Тонік зберігайте в холодильнику не довше 5 днів.

Піклуйтесь про свою шкіру – і вона віддячить сяючим, здоровим виглядом!

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас