Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Хелловін з дітьми: влаштуйте свято для малечі (частина 2)

Хелловін з дітьми: влаштуйте свято для малечі (частина 2)
 

Отож, запрошення гостям розіслано, Джеків ліхтар із гарбуза виготовлено. Які ще декорації можна задіяти?

По перше, свічки – вони не лише виконуватимуть роль декорації, у відповідний момент їх можна запалити і під мерехтливе палахкотіння влаштувати якийсь конкурс, чи розповісти моторошно-смішну історію. От тільки зі свічками слід поводитись дуже обережно, заздалегідь попередьте дітей, що без нагляду дорослих їх не можна запалювати.

Також, для декорування приміщення, в якому проходитиме Хелловін-вечірка, можна використати звичайну білу марлю чи тюль, розвішавши її таким чином, щоби це нагадувало силуети привидів (наприклад на люстру, чи на кульки, наповнені гелієм, які здійматимуться попід стелю будинку). Бажано зробити цих привидів добрими, а не такими, які лякають, тож можна домалювати (дошити, доклеїти…) їм милу посмішку та оченята.

В спеціальному магазині можна, за бажанням, прикупити штучної павутини та порозвішувати її по дому для створення необхідної атмосфери. В тому ж магазині напередодні Хелловіну ви знайдете й інші цікаві реквізити: паперові кажани, які можна розвісити на вікнах, павучки, чорні коти, черепи та інші символи цього моторошного свята.

Ну ось, ваш дім вже готовий зустрічати гостей. Залишилось приготувати частування. Чим пригощати гостей на вечірці з нагоди Хелловіну? Ну, звісно, чимось оригінально-химерним. Наприклад, спечіть знамениті «пальці відьми» (пісочне печиво у вигляді тонких пальців із «нігтем» з мигдалевих пластівців), або ж кругле печиво, покрите помаранчевою мастикою із зображенням «личка», як на гарбузовому ліхтарі Джека. А ще краще - замовте оригінальні і неймовірно смачні десерти від Cupcake.com.ua - це може бути тематичний тортик, печиво, тістечка чи цілий кенді-бар! 

Для основної страви якнайкраще згодиться гарбузовий суп-пюре, чи, наприклад фрикадельки в томатному соусі «Очі відьми» (назва говорить сама за себе: дві фрикадельки ви кладете у червоний соус і додаєте «зіницю» із, наприклад, чорної оливки…очі відьми готові!). Звісно, при подачі таких страв варто патетичним тоном оголошувати їх моторошні назви – дітлахам це сподобається.

Ну і, на останок, розваги на Хелловін. Це можуть бути розповіді моторошних історій при свічках, проте, щоби не налякати малечу, можна запропонувати дітям вигадувати находу смішні закінчення страшних історій. Дорослі можуть також брати участь в таких Хелловінських розвагах, допомагаючи дітворі робити моторошні історії добрими та комічними.

Влаштуйте полювання на привидів! У цій грі усі діти виконують роль привидів, а один зголошується полювати на них. Мисливцю зав’язують очі і він намагається впіймати одного з привидів, які бігають і танцюють навколо. Коли привид попадає до рук мисливця – він починає жалісливо хникати – мисливець має впізнати голос своєї «жертви» та назвати її ім’я, якщо йому це вдається – діти міняються ролями.

Також, можна зімітувати кімнату страху. Дітям зав’язують очі та заводять їх у «страшну кімнату старої чаклунки». Малеча має доторкнутися до земляних черв’яків (холодних спагеті з маслом), опустити руку у глечик, повний очей (очищеного від шкірки винограду) та в мішок з павуками (звісно, іграшковими!). Гра ця має бути інтригуючою, та вона не повинна налякати дітвору, тож не перестарайтеся, а навпаки постійно жартуйте, можете нагадати дітям, що все тут - це лише муляжі. Адже малеча може по-різному реагувати на такі реквізити і, особливо, якщо ви дуже артистично подасте суть того, що відбувається – може добряче налякатися. А вам цього зовсім не потрібно. Адже мета вечірки – підняти усім настрій та весело провести час.

Щасливого усім Хелловіну! ;)

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас