Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Поросятко-нечепура

Дитяча казка: Поросятко-нечепура
 

І вдома, і в школі поросятка Піглета вчили бути охайним, слідкувати за своїм зовнішнім виглядом. Але Піглету це не подобалося, він вважав це нудним та марним заняттям. Наприклад, він дуже рідко чистив свої чоботи.



- Навіщо їх чистити, адже знову вийду на вулицю та забрудню? – дивувався Піглет.

Коли у Піглета порвалася кишеня, він не поспішав зашивати її.

«Дірку в кишені все одно ніхто не бачить. Навіщо ж витрачати час на шиття?», - думав Піглет.

Якось Піглет пив сік в парку і не помітив, як розлив його собі на сорочку та замурзав мордочку. Він вирішив, що пляма від соку майже непомітна і сама висохне на сонці, тому можна не звертати на це увагу. А на мордочці слідів соку також не видно, тому можна не вмиватися. Тільки Піглет збирався вирушити далі, як біля нього з’явилася велика бджола. Її привернув солодкий аромат соку. Піглет швидко пішов вперед, а бджола полетіла слідом. Куди б не йшов Піглет, бджола була поруч і намагалася усістися на Піглета.

«Доведеться йти додому, переодягатися та вмиватися», - подумало поросятко.

Чим швидше рухався Піглет, тим швидше летіла за ним бджола. Нарешті, він щосили побіг, намагаючись відірватися від переслідування. А оскільки ґудзик на Піглетових штанцях був пришитий так-сяк (його ж все одно не видно!), штанці весь час падали та заважали Піглету рухатися.

Піглет відволікся, щоб підтягнути штанці, а бджола вкусила його за п’ятачок! Піглету стало боляче та страшно, і він заплакав. Він почав витирати руками сльози, але руки також виявилися забрудненими соком, тому в нього почали пекти очі. Він захотів дістати з кишені носовичок, але там його не було. «Носовичок просто випав через дірку в кишені, яку я не захотів зашивати», - зрозумів Піглет.

В цю мить Піглета побачила його однокласниця Піггі, яка також гуляла в парку. Вона провела Піглета до медпункту, де лікар обробив йому ранку, а потім допомогла йому дістатися додому.

- Я дуже вдячний тобі за допомогу, Піггі, - сказав Піглет, коли неприємності були позаду.

В цей час йому стало так соромно, що його однокласниця побачила його таким замурзаним! А ще він зрозумів, що коли ти неохайний – це неприємно для себе та оточуючих, і, навіть може призвести до великих неприємностей.

З того часу Піглет почав слідкувати за своїм зовнішнім виглядом.

- Який ти гарний! – сказала Піггі, коли Піглет наступного ранку прийшов до школи акуратно причесаний, в чистому одязі та чоботах.

Піглету було дуже приємно це чути. Він дістав з кишені цукерку та пригостив Піггі. Піглет заздалегідь перевірив, що кишеня ціла, тому не боявся, що цукерка з неї випаде.

Автор: Олена Кукуєвицька

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.