Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно обрати центр навчання ментальної арифметики у вашому місті?

Як правильно обрати центр навчання ментальної арифметики у вашому місті?

Якщо ви вже знаєте, що таке ментальна арифметика і навіщо вона потрібна вашій дитині, то далі перед вами постане проблема вибору навчального центру, адже їх багато, як грибів після дощу, і прийняти рішення доволі складно.

 
Ми вирішили скласти своєрідний чек-ліст, який допоможе вам визначитися, куди відправити свою дитину, щоб отримати обіцяний результат.

Отже:

• Запишіть вашу дитину на пробне заняття. Воно обов'язково повинно бути безкоштовним, адже ви ще не знаєте, наскільки ваша дитина готова до навчання, чи сподобається вам центр, викладач і навчальна методика. Пробне заняття допомагає визначити рівень готовності до навчання і найкомфортнішу для дитини групу, яку вона буде відвідувати.

• Дізнайтеся кількість дітей у групі. У Smartum ми неухильно дотримуємося такого принципу: у групі малюків (5-7 років) повинно бути не більше 5-6 дітей, у старших групах (8-11 та 12-16 років) — до 8-10 дітей. Це один із найважливіших пунктів, адже маленькі діти швидко втомлюються, можуть мати труднощі із зосередженням на завданнях і постійно потребують уваги викладача. Якщо група буде великою, то дитина не буде встигати виконувати завдання, а вчитель не зможе контролювати всіх і помічати, де потрібна корекція. На жаль, до нас усе частіше звертаються батьки, чиї діти займалися в інших центрах у групах з цілого класу. Ми розуміємо, навіщо так робиться — це знижує вартість занять. Але яка їхня якість? Система «як у школі» та велика кількість дітей у групі дискредитує саму ідею занять ментальною арифметикою, де увага має приділятися кожній дитині.

центр ментальної арифметики Smartum

• Поцікавтеся, чи є в навчального центру онлайн-платформа, що дозволяє виконувати регулярні домашні завдання через інтернет. Якщо вам пропонують тільки навчання за допомогою абакуса (соробана) та паперових зошитів і підручників, це значить, що методика центру значно відстає від інноваційного навчання. Сучасні діти чудово вміють користуватися телефонами, планшетами, ноутбуками, а світ стає все більш мобільним. Використання тільки книг і зошитів зводить нанівець ефективність занять, а діти втрачають інтерес до такого навчання. Відсутність онлайн-платформи також робить заняття дешевшими, але добре зважте, за що ви в такому разі платите і який результат зможете одержати.

• Проведіть невелике дослідження вартості навчання ментальної арифметики у вашому місті. Якщо ви бачите дуже низьку ціну, то, скоріш за все, це пов’язано з чинниками, які ми перерахували вище. Інтелектуальна праця, розробка методики, постійне її вдосконалення, впровадження нових технічних розробок, навчання та підготовка викладачів — усе це потребує значних фінансових ресурсів. Низька ціна формується через відсутність серйозних інтелектуальних внесків. Стосовно високої ціни, то вона може бути пов’язана з високою платою за оренду приміщення або іншими витратами центру.

• Зверніть увагу на те, звідки родом методика, за якою викладають у центрі, у яких країнах за нею навчаються і скільки центрів відкрито у вашій країні. Чому це важливо? Деякі методики (зокрема, китайська і малайзійська) передбачають тісний зв’язок з математикою і не виходять за рамки навчання цієї науки. У Smartum ми дослідили і запозичили тільки найкраще, що є в турецькій, канадській, індійській і малайзійській методиках. Максимально адаптувавши їх до сучасної системи освіти, ми робимо акцент на розвиткові обох півкуль головного мозку. Як результат — відмінна пам’ять, вміння концентрувати увагу та водночас виконувати кілька завдань, розвиток творчих здібностей дитини, що в комплексі робить її успішною і щасливою.

• Попросіть працівників центру показати вам відео, де наочно продемонстровані результати навчання дітей ментальної арифметики. Це можуть бути матеріали як цього центру, так і інших. Так ви зможете побачити, яких результатів досягне ваша дитина, займаючись за тією чи іншою методикою, і скільки часу на це потрібно.

Ми чекаємо на вас у гості і готові відповісти на всі додаткові питання. Адреси центрів Smartum по всій країні ви можете подивитися тут: http://smartum.com.ua/ua/our-centers/

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас