Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вчимося пити з чашки-непроливайки

Вчимося пити з чашки-непроливайки
 

Як тільки ваш малюк навчився сидіти в стільчику для годування (навіть якщо поки що йому ще потрібна невелика підтримка), прийшов час переходити на чашку-непроливайку. Почавши вчитися користуватися нею в такому ранньому віці – близько піврочку, крихітка освоїть питво з чашки-непроливайки на той час, як ви почнете відучувати її від пляшечки (в однорічному віці). Крім того, чашка-непроливайка допоможе дитині швидше навчитися пити, а вас позбавить від зайвого безладу.



Деякі малюки «освоюють» чашку-непроливайку з першого ковтка, іншим же потрібно більше часу, щоб навчитися її тримати і зрозуміти, що рідину можна пити не тільки з маминих грудей або пляшечки з соскою. Полегшити і згладити процес переходу на чашку-непроливайку допоможуть наступні поради...

Вибирайте чашку з кришечкою з м'яким носиком. Для початку виберіть кришку з таким носиком, який максимально схожий на соску – м'який і еластичний. Краще, якщо у чашки-непроливайки буде кілька насадок, щоб ви могли вибрати оптимальний варіант для свого малюка.

Покажіть дитині, як потрібно пити. Малюк може інтуїтивно не розібратися, що робити з чашкою-непроливайкою. Покажіть, що її потрібно підняти, піднести до рота, потім нахилити, щоб з неї випити.

Спробуйте різні напої. Почати можна з грудного молока або дитячої суміші, але пам'ятайте, що багато діток не погоджуються пити ці улюблені «напої» у такий новий незвичний спосіб. У цьому випадку спробуйте давати малюкові в чашці-непроливайці водичку, потім можна спробувати і дуже розбавлений сік.

Пропонуйте дитині чашку-непроливайку, тільки коли вона у доброму гуморі. Дітки відкриті до всього нового, коли вони в хорошому настрої, як правило, коли вони тільки виспалися і не голодні. Пропонуйте малюкові чашку-непроливайку саме в такі моменти, і ні в якому разі не в той час, коли планується чергове годування грудьми чи з пляшечки – наприклад, коли даєте страви прикорму.

Будьте терплячі. На те, щоб звикнути до чашки-непроливайки дитині потрібен час, дайте їй його. Якщо малюк відмовляється з неї пити, зачекайте пару днів і запропонуйте знову.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас