Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Замість противірусних препаратів – часник!

Замість противірусних препаратів – часник!
 

З настанням дійсно холодних днів в аптеках справжній «противірусний бум». Хтось купує препарати для лікування, а хтось для профілактики. Боїмось хворіти! А тут ще й безперервна реклама противірусних засобів, слова «застуда», «грип», «закладений ніс» не перестають звучати з екранів… Але все більше людей сьогодні покладаються на народну медицину, шукаючи захисту для себе у природи. І коли мова йде про антибактеріальну дію та противірусний захист – немає рівних часнику! Про його цілющі властивості хочеться розповісти більше...

Часник-захисник

Якими властивостями володіє цей природний лікар? Часник має противірусну, протизапальну, антисептичну, протигрибкову, протиглистову дію. Він зміцнює імунітет та здатен очистити організм. В народі кажуть, що часник «вбиває інфекцію» і це справді так! Фітонциди (речовини, які володіють потужним антимікробним ефектом), які присутні в часнику, роблять вживання цього продукту ефективним протиепідемічним заходом.

Фітонциди – леткі речовини, вони діють в дихальних шляхах, в роті та кишечнику. Тому часник корисно не лише споживати в їжу, а й просто вдихати його запах. Саме тому в період епідемій, варто розставляти по дому блюдця із подрібненим часником, робити «намисто» із зубців часнику, ставити часник біля ліжка. Подрібнення часнику сприяє виходу фітонцидів з клітин продукту та запускає біохімічні процеси, що збільшують активність цілющих речовин.

Протипоказання

Варто зазначити, що часник потрібно вживати у помірних кількостях: два-три зубчики на добу і не щоденно. Якщо ви даєте часник дітям (можна після трьох років) – одного зубчика двічі на тиждень (у салаті, супі…) буде достатньо для маленького організму.

Часник рекомендовано обмежити при ниркових захворюваннях, панкреатиті, виразці, гастриті з підвищеною кислотністю. Не можна зловживати часником людям, які страждають гіпертонією. Вагітним жінкам також варто відмовитись від цього продукту.

Не лише для профілактики, а й для лікування

Часник в народній медицині застосовують для лікування хвороб горла та органів дихання, для розрідження мокротиння при бронхітах, при втраті голосу, добре себе зарекомендував часник у лікуванні гаймориту. Рецептів безліч. Найбільш елементарними з них є полоскання горла часниковим соком, розведеним водою (500 мл теплої води на середню головку часнику, з якої потрібно вичавити сік).

Також народні рецепти часто рекомендують вживання тепле молоко з часником (на склянку молока – 5 зубців часнику, розчавити і закип’ятити, вживати охолодженим по 1 ч. л. кілька разів на день при запаленні горла). А для полегшення виснажливого нічного кашлю, який часто турбує при бронхітах, можна приготувати мазь: середню головку часнику розтерти на кашку, вимішати зі 100 г вершкового масла. Суміш втирати у ступні ніг, одягнути зверху целофан та шкарпетки.

Будьте здорові!!!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас