Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дбаємо про дитячі ніжки правильно

Дбаємо про дитячі ніжки правильно
 

Нам дана тільки одна пара ніг на все життя, тому піклуватися про їхнє здоров'я необхідно з самого дитинства. Причому це не вимагає багато часу або зусиль, але позбавить від багатьох проблем зі здоров'ям у майбутньому. Що ж можуть зробити батьки, щоб забезпечити здоровий розвиток дитячих стоп?

5 порад для здорових дитячих ніжок

Нехай дитина ходить босоніж

Якщо ваша дитина більше ходитиме босоніж (всюди, де це можливо), це буде неймовірно корисно для її ніжок. Ходьба босоніж допомагає розвивати і зміцнювати м'язи стоп, а також дає можливість всій стопі дихати.

Мийте дитячі ніжки щодня

Стопи дитини потрібно мити і ретельно витирати кожен день, особливу увагу варто приділити місцям між пальчиками. У діток дуже легко з'являється грибок, якщо їхні стопи постійно потіють або стають вологими.

Регулярно остригайте нігті на дитячих ніжках

Завжди остригайте нігті на дитячих ніжках по прямій лінії, не прагніть обрізати куточки, так як це може привести до вростання нігтя. А довгі нестрижені нігті можуть врізатися в сусідні пальчики або в взуття, що також дуже некомфортно і навіть може бути болісно.

Вибирайте правильні дитячі шкарпетки

Занадто малі носочки можуть стискати дитячу ніжку і впливати на кровообіг. Також зверніть увагу на те, що дитячі шкарпетки повинні мінімум на 50% складатися з натуральних матеріалів (вовна або бавовна), щоб ніжка дитини могла дихати.

Вибирайте взуття правильного розміру

Як тільки ви почали підозрювати, що взуття стала тісним дитині, тут же купуйте нове! Маленье взуття не дозволяє стопі випростатися, що дуже шкодить її розвитку.

Найпоширеніші проблеми з дитячими ніжками

Дотримуючись цих нескладних порад, ви зможете уникнути більшості найпоширеніших проблем з дитячими стопами, серед яких:

• Мозолі – скупчення грубої шкіри, викликане надмірним тиском тісного взуття;

• Подагра - запалення суглоба великого пальця;

• Вростання нігтів – коли куточок нігтя врізається в шкіру пальця (причиною може бути неправильне підстригання нігтів або тісне взуття);

• Грибок – причиною його виникнення є спітнілі стопи, які не миються або не витираються ретельно.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас