Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масляна 2017: смачне різноманітне меню на весь тиждень

Масляна 2017: смачне різноманітне меню на весь тиждень

Млинці – одна з найулюбленіших страв для багатьох. Масляна вже настала, а значить, настав час пекти млинці, пригощати ними гостей і самим наїдатися від душі. Масляний тиждень в тому році триває з понеділка 20 лютого і до 26 числа. Чим пригощати гостей весь тиждень і балувати себе?

О, скільки існує різних способів приготування млинців! Але у кожної господині обов'язково є свій рецепт, за яким у неї завжди виходять відмінні млинці. А скільки існує варіантів: солодкі, солоні, зі сметаною, з джемом, з топінгом, з начинкою – вибрати завжди є з чого. Ми ж хочемо запропонувати вам різноманітне млинцеве меню на весь тиждень – з таким раціоном навіть за тиждень млинці не встигнуть вам набриднути.

Масляна: меню на тиждень

Понеділок

У цей день зустрічали Масляну, і дозволити собі спекти млинці могли тільки заможні люди. За традицією в цей день потрібно пекти найпростіші млинці. Напевно у вас є перевірений улюблений рецепт, за яким ви вже почали випікати млинчики!

Вівторок

Цей день традиційно називався «загравання», і всі обряди були зведені до сватання. Для загравання найкраще підійдуть шоколадні млинці, для чого в звичайне тісто просто додайте трохи більше цукру і 1-2 столових ложок какао. Смажать шоколадні млинці звичайним способом. Як доповнення до млинців відмінно підійде шоколадний топінг, банани і кондитерські вершки.

Середа

Ще цей день називали ласунка, і за традицією тещі готувалися і зустрічали улюблених зятів з млинцями. Найкращим частуванням для зятя, звичайно ж, будуть млинці з солоною начинкою, наприклад, начинені фаршем, шинкою і сиром або грибами з цибулею, дивлячись хто що любить.

Четвер

З четверга починається Широка Масляна або «розгул», з цього дня починаються масові гуляння, ярмарки, ігри і широкі застілля. У цей день зазвичай пекли сирні млинці з зеленню – це частування неймовірно смачне, просто пальчики оближеш, і завжди доречне на будь-якому столі. Як приготувати сирні млинці?

Складові:

- На 500 мл молока;
- 2 яйця;
- 1 склянка борошна;
- 150-200 г твердого сиру;
- 1 чайна ложка цукру;
- 1 чайна ложка солі;
- 0,5 чайної ложки соди;
- 3 столових ложки рослинної олії;
- пучок кропу або петрушки (за смаком).

Молоко і яйця збиваємо в однорідну масу, додаємо сіль і цукор. Соду всипаємо в борошно і поступово додаємо до молока з яйцями, постійно помішуючи. Коли грудочки розчиняться, додаємо тертий сир і зелень. Смажимо млинці як зазвичай.

П'ятниця

Або ще цей день називають тещині вечірки, тому що тепер настає тещина черга навідати молоду сім'ю з візитом у відповідь. Тещу і всіх, хто з нею прийде, прийнято було пригощати пишними млинцями, які навіть більше були схожі на оладки за товщиною, ніж на млинці. Відмінним варіантом для цього дня стануть панкейки на вершках з джемом або будь-яким солодким сиропом, сухофруктами і горіхами, як на сніданок, так і просто до чаю до приходу гостей.

Субота

Це були «посиденьки зовиці». Увечері дівчата збиралися у невістки вдома, готували млинці з різними начинками на свій смак і просто базікали про всяке. Що можна приготувати? Згадайте улюблені начинки і приготуйте млинці з сиром, зеленню, шинкою, лососем, червоною ікрою і вершковим сиром. Тут вже нехай душа підкаже, чим би таким особливим побалувати себе в цей день.

Неділя

Прощена неділя або проводи – більше сімейний день, коли рідні та близькі щиро просять один у одного вибачення за всі образи в минулому році, поминають покійних і проводжають Масляну. Для такого сімейного дня найкращим варіантом стане млинцевий торт з ніжною сирно-вишневою начинкою. Для чого просто насмажте солодкі млинці будь-яким способом, а далі шар за шаром перемажьте млинці сирною масою (творіг збийте з вершками і ванільним цукром). Для різноманітності можна додати вишень або будь-яких інших ягід за смаком, а зверху присипати шоколадною стружкою.

Приємного апетиту і ситної Масляної!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас