Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Великодня закуска: Фаршировані яйця з відбитком кролячої лапки

Великодня закуска: Фаршировані яйця з відбитком кролячої лапки

Фаршировані яйця – класична страва на Великдень. Але навіщо подавати звичайні фаршировані яйця, якщо їх ще й можна стилізувати під великодню тематику – прикрасити відбитком кролячої лапки? Готувати їх не набагато складніше або довше, але виглядає така закуска набагато цікавіше!

Фаршировані яйця з відбитками кролячих лапок

Інгредієнти

Варіант 1:

- 1/3 склянки майонезу;
- 1/8 чайної ложки паприки;
- сіль і перець за смаком;
- рожевий харчовий барвник (за бажанням).

Варіант 2:

- 1/3 склянки майонезу;
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці;
- 1/8 чайної ложки паприки;
- ¼ чайної ложки ворчестерського соусу (за бажанням);
- сіль і перець за смаком;
- рожевий харчовий барвник.

Приготування

Щоб яйця легко чистилися, краще використовувати ті, які лежать уже кілька днів. Викладіть яйця в каструлю і залийте холодною водою, щоб вона на 2-3 см покривала їх. На середньому вогні доведіть яйця до кипіння, потім вимкніть і накрийте каструлю щільною кришкою. Залиште яйця закритими на 17 хвилин. Потім зніміть кришку і залийте яйця холодною водою.

Надбийте яєчну шкаралупу з двох сторін, потім очистіть яйце під холодною проточною водою. Розріжте яйця навпіл і дістаньте жовтки. Їх складіть в окрему миску і потовчіть виделкою. Додайте до жовтків всі інші інгредієнти, включаючи і харчовий барвник. Суміш повинна вийти рожево-оранжевого кольору. Якщо ви хочете отримати чистий рожевий колір, додайте ще білого барвника.
ідеї великодніх закусок
Щоб начинка вийшла дійсно м'якою, пластичною і однорідною, протріть жовтки крізь дрібне сито. Вони будуть прилипати внизу – просто зішкребіть їх у миску. Ретельно розімніть всі дрібні шматочки жовтка, щоб ви могли намалювати кролячі лапки. Додайте до жовтків інші інгредієнти і ретельно перемішайте.

Помістіть начинку в кондитерський пакет (або використовуйте звичайний пакетик зі зрізаним куточком) і за допомогою нього наповніть білки від яєць, поруч (на широкій частині білка) намалювавши по три маленьких пальчика. Щоб зробити «кролячу п'яточку» гладкою, намочіть палець водою і приплюсніть начинку.

Готово!
ідеї великодніх закусок

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас