Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Фарбуємо нігті правильно: секрети і лайфхаки для ідеального манікюру

Фарбуємо нігті правильно: секрети і лайфхаки для ідеального манікюру
 

Всі ми ще з підліткового віку починаємо фарбувати нігті. Але чомусь зробити манікюр так само красиво, як в салоні, виходить тільки у одиниць. У чому ж секрет?

Секретів і лайфхаків тут насправді досить багато. Для початку купіть якісні інструменти і косметику, а потім скористайтеся нашими порадами!

1. Три штриха – все, що вам потрібно. Будь-який лак для нігтів найкраще наносити трьома штрихами. Починаючи від основи нігтьової пластини, плавно проведіть пензликом зліва, потім справа, потім посередині – цього достатньо, щоб нафарбувати ніготь.

2. Завжди користуйтеся основою під лак. Так, це може зайняти трохи більше часу, але базове покриття зробить манікюр більш стійким і захистить ваші нігті від пігментації через лаки.

3. Витирати кутикулу найпростіше старим пензликом для губ. Як би акуратно ви не фарбували нігті, хоч маленька крапелька лаку, але потрапить на кутикулу. Щоб очистити її після манікюру, найзручніше скористатися старим вимитим пензликом від блиску для губ або помади.

4. Відмовтеся від швидковисихаючих лаків. Вони набагато сильніше пересушують і зневоднюють нігтьову пластину.

5. Налягайте на олійку для кутикули. Акуратна зволожена кутикула подарує вашому манікюру вигляд, ніби ви робили його в салоні. Після того, як нафарбуєте нігті, нанесіть олійку на кутикулу і всю нігтьову пластину.

6. Покривши нігті лаком, потримайте руки під холодною водою. Це допоможе манікюру висохнути швидше.

7. Зробіть свій неоновий лак ще яскравішим! Для цього під нього першим шаром нанесіть білий або тілесний лак, тоді неоновий колір вийде більш яскравим і насиченим.

8. Наносіть лак тонкими шарами. Щоб покриття швидше висихало, наносіть три тонких шари лаку замість одного або двох товстих – так вони ніколи не висохнуть.

9. Зберігайте свої лаки в прохолодному, сухому і темному місці. Найкраще – в холодильнику, так вони будуть зберігатися максимально довго. Особливо враховуючи, що тепло і сонячне світло можуть змінювати їх текстуру і колір.

10. Ніколи не трусіть лак для нігтів. Замість цього покатайте його вперед-назад між долонями, тримаючи пляшечку вертикально. Так в покритті не буде дрібних бульбашок повітря.

11. Не підпилюйте нігті рухами з боку в бік. Замість цього рухайте пилкою тільки в одному напрямку, інакше ваші нігті будуть розшаровуватися і ламатися.

12. Уникайте гарячої води. Покривши нігті звичайним лаком, постарайтеся не мити посуд і не купатися в гарячій воді. Гаряча вода змушує нігтьову пластину розширюватися, чого не може зробити лак, через що покриття тріскає.

13. Віддайте перевагу блискучим лакам. Лаки з блискітками або ефектом мерехтіння тримаються довше за звичайні.

14. Завжди користуйтеся закріплювачем. При цьому наносіть його по довжині всієї пластини і на самий кінчик нігтя, щоб коли ви друкуєте або торкаєтеся кінчиками нігтів до твердих предметів, лак з них не сколювався.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас