Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Пустушка – перший девайс вашого малюка

Пустушка – перший девайс вашого малюка
 

Що я люблю найбільше? Маму, тата, мамине молочко і... пустушку. Дорослі не розуміють, навіщо вона мені. Але ж пустушка така м'яка, смачна, і з нею дуже солодко спиться... Та що вони розуміють в пустушках, ці дорослі?

А дійсно, хто з дорослих ось так з ходу, без підготовки, зможе піти і правильно купити дитині пустушку? Ця, на перший погляд, найпростіша задача поставить в безвихідь будь-якого, адже сучасні пустушки – ще ті «девайси».

З чого ж, з чого ж, з чого ж зроблені наші пустушки?

Отже, перше питання – матеріал пустушки. Ним може бути латекс або силікон.

Плюси латексу

• Дуже м'який, повністю природний матеріал жовтуватого кольору (ніякої хімії).

• Приємний на смак.

Мінуси

• У разі алергії на латекс, така пустушка маляті точно не підійде.

• Швидка зношуваність. Латексна пустушка прослужить місяць-півтора, адже природний матеріал приходить в непридатність під впливом слини, а коли у дитини з'являться зубки, вона може погризти її всього за пару днів.

• Нетермостійкі, їх не можна прокип'ятити.

Плюси силікону

• Гіпоалергенність. На силікон не буває алергії.

• Довговічність. Силікон не змінює своїх якостей з часом, його складніше розгризти, ніж латекс, тому силіконова пустушка прослужить довше.

• Термостійкість. Силіконову пустушку можна кип'ятити багато разів.

Мінуси

• Цей матеріал жорсткіший, ніж латекс.

Завжди за розміром

Друге питання після матеріалу – розмір. Так-так. Виявляється, у пустушок теж є розміри, які обов'язково потрібно враховувати при покупці.

• Для дітей 0-6 місяців – розмір A або 1

• 6-12 місяців – B або 2

• 12-18 місяців – C або 3

До речі, деякі виробники випускають пустушки спеціального розміру для недоношених малюків. Педіатри радять завжди купувати пустушки за розміром, а не на виріст. З великою соскою дитині буде незручно, а величезна основа і зовсім може впиратися в носик.

Природні форми

Класичні соски-вишеньки все менше користуються популярністю. Розробники запропонували нові рішення, які підказала сама природа, і сьогодні мами віддають перевагу не соскам застарілого дизайну, а анатомічній формі пустушок, що нагадує материнський сосок. Не менш популярна і ортодонтична форма зі скошеним краєм. Вона сприяє формуванню правильного прикусу і часто рекомендується педіатрами.

Чи потрібен футляр?

Відповідь однозначна – так, потрібен. Якщо пустушка не знаходиться в роті крихітки, вона повинна бути в футлярі. У разі, коли малюк впустив пустушку, мамине завдання – не облизати її і дати дитині, а вимити. Якщо ж ви не вдома, обполосніть пустушку дитячою водичкою і протріть її вологою серветкою Helen Harper Baby. Ці серветки просочені спеціальним гіпоалергенним дитячим лосьйоном, який м'яко очищає дитячі іграшки, пустушки і шкіру малюків.

До речі, про девайси було сказано не жартома, адже сьогодні легко можна купити навіть пустушку-дозатор і пустушку-термометр. Обидва «гаджети» призначені для випадків, коли малюк хворіє. Через пустушку-дозатор зручно давати дитині ліки, а з пустушкою-термометром можна постійно тримати температуру під контролем.

Однак, є одне «але». Якою би класною і дорогою не була пустушка, малюк оцінює її за своїми власними, нікому незрозумілим параметрам і, або прийме і полюбить, або викине і більше не захоче брати. Діти звикають до своїх пустушок і часто не хочуть міняти їх на інші, тому, якщо «девайс» був ідентифікований, але за короткий час вийшов з ладу, купіть такий самий, щоб малюк навіть не помітив підміни.

Цікаво, а матуся знає, що у мене вчора пустушка порвалася, може, тому, що я її вкусив? Ой! Вже немає. Вона знову ціла! Як же добре, що моя пустушка знову, як нова, адже я її дуже сильно люблю!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас