Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Круті правила хороших батьків

Круті правила хороших батьків
 

Батьки – це стан активації всі 24 години на добу. Це зовсім непросто. І іноді від цієї складності просто не розумієш, як бути і що робити. Якщо контакт з дитиною втрачений, вам допоможуть наші поради. Хоча вони допоможуть всім і завжди. Починайте читати вже зараз.

ТОП-7 порад батькам

1. Смійтеся частіше. При чому, з дітьми. Влаштуйте якось день веселощів: смійтеся, балуйтесь і дурійте. Такі «розвантажувальні» дні корисні як дітям, так і вам. Ви розслабитеся, відпустите всі проблеми. Це дасть вам шанс по-іншому поглянути на ситуацію. Ну і виплеск ендорфіну всім забезпечений.

2. Ані дня без обіймів. Ви знали, що для нормального психологічного стану людині в день потрібно 8 обіймів? Так що, не халтурте і частіше обіймайте дитину. У такі моменти вона відчуває себе потрібною і захищеною. А для дорослих – це чергова доза необхідного тактильного відчуття.

3. День дуркування. А ось спробуйте цілий день нічого не робити. Це не так просто, як здається. Плюс, окрім накопичення енергії, полягає в тому, що малюкові теж потрібен час для нудьги. Так він навчиться сам себе розважати.

4. Будьте самими собою. Не ідеальними, не роботами, а такими, як ви є. Ви витрачаєте купу енергії на те, щоб відповідати якимось шаблонам. Але насправді – будьте щирі і природні. Діти будуть брати приклад з вас і позбудуться купи комплексів.

5. Виходячи з попереднього пункту – не бійтеся просити вибачення у дитини. Якщо ви не взяли на прогулянку її улюблену іграшку, то вибачитеся і скажіть, що наступного разу обов'язково візьмемо. Якщо ви зірвалися на своє чадо через проблеми на роботі – попросіть вибачення. Ви своєю поведінкою покажете, що потрібно брати відповідальність за свої вчинки і визнавати свої помилки.

6. Слухайте своїх дітей. Цікавтеся їхньою думкою. Так ви даєте їм зрозуміти, що вони теж мають право на голос. І цей голос важливий.

7. Більше самостійності. Нехай малюк вибирає сам, яку футболку сьогодні одягнути, куди піти і в що грати. Привчайте його до автономності. Нехай з дитинства вже вчиться вирішувати проблеми. Ваше завдання – це підтримка і допомога, але ніяк не докори і покарання.

Так що, знаходьте час для своїх крихіток, любіть їх і підтримуйте у всьому.

З повагою, дитячий клуб Champion Kids

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас