Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 порад, як підтримувати дитяче взуття (і ніжки) в чистоті влітку

7 порад, як підтримувати дитяче взуття (і ніжки) в чистоті влітку
 

Навіть маленькі дитячі ніжки можуть потіти і неприємно пахнути! А що викликає цей неприємний аромат? Бактерії і потенційний грибок. Тому так важливо говорити про гігієну дитячих ніжок, особливо в період літньої спеки. Дитяче взуття може накопичувати багато шкідливих бактерій після активного дня в жарку погоду. Вологість і тепло – ідеальні умови для бактерій і грибка, а тому і дитячому взуттю, і ніжкам дитини влітку потрібен особливий догляд.

Миття, прання і чистка

Найкращий спосіб підтримувати чистоту і свіжість взуття – це регулярна його чистка (або прання). Якщо устілки дістаються, виперіть їх окремо від взуття. Тряпчане взуття та кросівки спочатку потрібно почистити за допомогою зубної щітки, особливу увагу приділивши підошві. Змочіть зубну щітку в розчині з води і антибактеріального мила, і акуратно потріть плями. Потім взуття повністю опустіть в чисту мильну воду і періть, прополіскуючи, поки забруднення не зникне.

Шкіряне взуття і сандалі протріть чистою вологою ганчіркою, змоченою в м'якому мильному розчині (знову ж таки, мило краще брати антибактеріальне) і віджатою. Зубною щіткою можна терти і чистити тільки підошву, шкіру і устілки нею терти не рекомендується.

Будь-яке взуття сушити потрібно на свіжому повітрі в тіні (не під прямим сонячним світлом) підошвами вгору до повного висихання – після цього пара буде виглядати і пахнути, як нова!

Провітрювання

Якщо у вас немає часу на прання взуття, але ви хочете освіжити його і позбутися бактерій, просто провітріть його на сонечку. Якщо устілки виймаються, дістаньте їх і виставте взуття підошвами вниз на сонце максимум на дві години, устілки покладіть поруч. Не тримайте взуття на сонці занадто довго, так як через це воно може вигоріти; провітрюйте рівно стільки, скільки потрібно, щоб воно повністю висохло всередині.

Захист

Щоразу перед одяганням обробляйте шкіряне і замшеве взуття спеціальним спреєм, який захистить його від вологи, бруду і вицвітання.

Уникайте гумового/ пластмасового взуття!

Воно не дає дитячої ніжці дихати, що може загрожувати натираннями, мозолями, пухирями і також бактеріями і грибком (особливо в спекотні дні). На літо вибирайте якісне дихаюче взуття з текстилю або шкіри.

Міняйте взуття

Міняйте взуття, яке носить дитина, кожні пару днів, щоб у вас був час випрати або хоча б провітрити несвіжу пару.

Мийте дитячі ніжки

У літній період мийте і гарненько витирайте ніжки дитини хоча б два рази на день – це допоможе підтримувати в чистоті і взуття (всередині).

Не користуйтеся дезодорантами для взуття

Це дійсно важливо: ніколи не користуйтеся ніякими освіжувачами та іншими засобами від неприємного запаху для дорослого взуття. Вони не тестуються для діток і можуть нашкодити ніжній дитячій шкірі, так як часто містять небезпечну хімію.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас