Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як виспатися на новому місці

Як виспатися на новому місці
 

Неважливо, чи селитеся ви в готелі, чи залишаєтеся у друзів під час поїздки, але на новому місці добре виспатися вдається далеко не завжди. Так, за пару днів ви звикаєте, але ці пару днів теж треба пережити. Добре, що ця ситуація не неминуча, і ви можете спати набагато краще на новому місці, якщо скористаєтеся простими порадами.

Більшість з нас звикає до нового ліжка за пару днів. Але ця занадто м'яка подушка або занадто жорсткий матрац не дає виспатися з дороги. Підготуйтеся до цієї зміни (як, наприклад, до зміни часового поясу або клімату) заздалегідь, і навіть в першу ніч спати на новому місці вам буде набагато комфортніше.

Візьміть з собою все необхідне для комфортного сну

Якщо ви будете жити в готелі або у друзів/родичів, де ліжко або диван з не дуже зручним матрацом, подумайте про покупку матраца-топера. Вони дуже компактні і, тим не менше, здатні зробити будь-яке спальне місце набагато комфортнішим.

Можливо, ви не можете спати на чужих подушках, тоді подумайте про те, щоб взяти з собою свою (або хоча б свою наволочку, або взагалі комплект постільної білизни). Або ж, якщо на вас чекає довга дорога, обзаведіться зручною надувною подушкою для подорожей, якою ви зможете в разі чого скористатися і в готелі.

Якщо ви не можете заснути від світла, візьміть з собою пов'язку на очі. Вона допоможе заснути і в транспорті, і в готелі. А якщо проблема в сторонньому шумі, можливо, вам потрібні беруші. Але буває і протилежна проблема – багато людей не можуть спати в повній тиші. В цьому випадку завантажте на телефон або планшет додаток з приємними звуками для сну (звуки природи, монотонна музика і т.д.).

Крім усього цього намагайтеся дотримуватися свого вечірнього моціону, як вдома. Прийміть ванну або душ, почитайте улюблену книгу і зробіть все, що робите зазвичай за годину-півтори до сну.

Візьміть з собою музику і фільми, за якими ви відпочиваєте вдома

Те, що ви любите робити перед сном і відразу після пробудження, неймовірно важливо для вашого самопочуття протягом дня. Якщо ви звикли дивитися перед сном улюблений серіал або відпочивати під улюблену музику, візьміть все це з собою. Благо, сьогодні зробити це простіше простого, так як будь-яким медійним контентом ми можемо насолоджуватися в будь-якій точці світу зі свого смартфона або планшета.

Так, проводити час за гаджетами перед сном не рекомендується, але на новому місці це дійсно може допомогти заснути. Просто не дивіться в «синій екран» безпосередньо перед сном, відпочиньте від нього хоча б півгодинки перш ніж лягати спати.

Візьміть з собою аромат, який допомагає вам заспокоїтися і розслабитися

Аромати, які нас оточують, важливі для нас. Тому візьміть з собою свій улюблений аромат або запах, який вас заспокоює. Це можуть бути духи, освіжувач для білизни або просто набір ефірних масел.

Дайте собі час виспатися

Якщо у вас є можливість лягти раніше або встати пізніше, дозвольте собі це. Навіть якщо ви відразу не заснете, ви зможете краще розслабитися, а не думаючи про те, що вранці треба схопитися з ліжка в певний час, ви будете спати міцніше.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас