Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати правильний колір килима – поради експертів

Як вибрати правильний колір килима – поради експертів
 

Килимове покриття може бути одним з найскладніших компонентів декору, адже вибираючи килим, вам потрібно прийняти стільки важливих рішень: стиль, тип ворсу, малюнок, якість і, звичайно ж, колір. Як правило, саме колірна гамма стає найскладнішим рішенням для покупців. Уявити візуально, як буде виглядати той чи інший колір (малюнок) на підлозі кімнати досить складно, але, тим не менш, цей колір внесе помітні зміни в інтер'єр кімнати.

Якщо ви не знаєте, з чого навіть почати вибирати колір килима, скористайтеся наступними порадами експертів.

Який колір вибирати першим – килим, меблі, стіни?

Якщо мова йде про вітальні, спочатку виберіть колір дивана, так як матеріали оббивок пропонуються в меншій різноманітності, ніж фарби і шпалери для стін і килими. Інакше ви можете просто не підібрати диван під сплановану колірну гамму інтер'єру. А як тільки обраний диван, вибирайте колір килима, а потім вже фарбу або шпалери для стін.

Точно таким самим правилом керуйтеся і при плануванні інших кімнат: спочатку вибирайте колір для того елементу інтер'єру, який представлений в найменшій різноманітності. Для спальні, наприклад, це буде килим, а потім вже колір стін і домашнього текстилю.

Нейтральні відтінки килимів

Килими в нейтральній кольоровій гамі не дарма продаються більше за інші. Килим сильно впливає на обстановку в кімнаті, а яскравий колір у великій кількості може перевантажувати інтер'єр. Крім того, міняти килим – теж задоволення не з дешевих. Тому нейтральне килимове покриття на підлозі стає оптимальним вибором, а яскравих акцентів інтер'єру можна надати і за допомогою інших (більш доступних) елементів декору.

Безпрограшним варіантом для будь-якого приміщення стануть килими в земляних відтінках, включаючи і теплі сірі, і бежеві. А якщо ви боїтеся, що такий нейтральний килим буде виглядати нудно, просто виберіть виріб з цікавою текстурою.

Ваш спосіб життя також має значення

Ваш спосіб життя і те, як буде використовуватися кімната з килимом, також варто враховувати при виборі кольору килима. Якщо це вітальня, де ходить і відпочиває багато людей, або місце, де дітлахи грають, краще відмовитися від білого та інших кольорів, які будуть швидко затиратися. Дуже світлі і дуже темні килими швидше виявляють ознаки зносу. Так, на темному килимі не так буде видно плями, але знос ворсу і пил на ньому будуть більш помітні.

Думайте наперед, вибираючи колір килима

Килим сильно вплине на обстановку в кімнаті, тому вибирайте його колір ретельно. Він повинен не тільки добре виглядати і при природному, і при штучному світлі, але і не набриднути вам протягом декількох років. І не женіться за модою, адже як тільки вона зміниться, ваш інтер'єр перестане бути актуальним, а килим, можливо, ви відразу ж захочете змінити. Тому виберіть щось нейтральне – килим, який буде вас радувати довгі роки і підійде під новий інтер'єр, якщо ви затієте ремонт.

У пошуках свого ідеального килима неодмінно загляньте в інтернет-магазин comfort-room.com.ua, де інтер’єрні килимові покриття представлені у величезному асортименті . Тут ви знайдете тільки якісні вироби, а ціни вас приємно здивують!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас