Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як облаштувати маленьку квартиру-студію (частина 1)

Як облаштувати маленьку квартиру-студію (частина 1)
 

У маленьких квартир-студій є свої переваги: порівняно невелика вартість, як правило, розташування недалеко від жвавих районів міста і, звичайно ж, затишок! Так, в такій квартирі може бути дійсно добре, якщо ви знаєте, як її правильно облаштувати.

Головна помилка при облаштуванні квартир-студій – це упор на практичність, а не на дизайн. Але це в корені не так. Ваша маленька студія може бути і практичною, і затишною, і стильною. Головне – знайти правильний баланс між необхідним вільним простором і усім, що вам буде необхідно для комфортного проживання. Наші поради допоможуть вам спланувати обмежений простір своєї студії так, щоб вона завжди залишалася для вас самим затишним місцем!

Порада 1: Розділіть квартиру на функціональні зони

На перший погляд здається, що студію можна обставити інтуїтивно, як і кожну кімнату в звичайній квартирі. Але без ретельно спланованих функціональних зон ваша квартира буде захаращеною, завжди виглядатиме безладно, а місця в ній ніколи не буде вистачати. Тому з самого початку виділіть час на те, щоб розділити наявний простір на функціональні зони, які будуть відповідати всім вашим потребам.

Розмістіть невелику кухонну шафку або острівець, щоб відокремити кухню від місця, де ви їсте, але щоб накривати на стіл було максимально зручно. Поставте диван для відпочинку ввечері і гостей впритул до ліжка, щоб «вітальня», а не «спальня» привертала увагу в першу чергу. Біля входу розташуйте полички для взуття і гачки для одягу, щоб створити враження передпокою.

Розділити функціональні зони можна не тільки за допомогою ширм і перегородок. Зробити це можна візуально за допомогою килимів різних кольорів і текстур або за допомогою колірного оформлення стін. А якщо у вас є хобі або захоплення, вертикальні полички, на яких красується ваша колекція, також стануть стильним рішенням і привнесуть в інтер'єр саме вашої індивідуальності.

Порада 2: Вибирайте світлу колірну гамму для інтер'єру

Для малогабаритної квартири завжди краще віддавати перевагу світлим фарбам в інтер'єрі – так вона виглядатиме світліше, просторіше, легше. Вибираючи колірну гамму, зосередьтеся на використанні трьох кольорів: два світлих відтінки для оформлення загального простору і один темний або яскравий, щоб інтер'єр не був прісним.

Якщо ви абсолютно не можете жити в такому світлому блідому інтер'єрі, спробуйте внести в нього більше яскравих фарб. Але робити це потрібно обережно. Ви можете вибрати кілька яскравих кольорів, але не використовуйте більше одного з них для кожної функціональної зони, інакше в такій маленькій квартирі дуже легко переборщити.

Рада 3: Вибирайте меблі з м'якими вигинами

Такі меблі зроблять інтер'єр не таким монотонним і «полегшать» обстановку в невеликій студії. Хорошим вибором стане круглий або овальний обідній стіл, диван і крісла з цікавими контурами, а не просто прямокутні. При цьому зверніть увагу, щоб меблі не були громіздкими.

У відповідності до стилю меблів вибирайте і аксесуари, наприклад, овальне дзеркало, вигнуті підлогові або настільні лампи. І якщо ваша квартира не просто квадратна або прямокутна, обіграйте вигини стін в інтер'єрі, зробивши їх його головним акцентом.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас