Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

8 порад няням-новачкам від професійних нянь

8 порад няням-новачкам від професійних нянь
 

Хочете стати хорошою нянею і виділятися з тисяч подібних резюме? В такому випадку поради від нянь, які досягли успіху в своїй справі, будуть вам дуже доречними! Далі ми розповімо про все, що можуть порадити професійні няні початківцям – від того, як знайти хорошу роботу, до того, як правильно спілкуватися з сім'ями, в яких ви будете працювати.

Няня – досить поширена професія, і саме тому так складно знайти гарну роботу в такому конкурентному середовищі. Крім того, що свої резюме розміщують мами в декреті, студентки, безробітні жінки, пенсіонерки, є також і чимало анкет від дійсно професійних нянь! Як же зробити так, щоб вас помітили в цій купі резюме, і підняти свою кар'єру на новий рівень?

Поради няням-новачкам від професіоналів

Порада 1: Вчіться

Простого вміння знаходити спільну мову з дітьми недостатньо для того, щоб стати хорошою нянею. Як і в будь-якій професії, ви повинні навчатися і постійно вдосконалюватися. Так, для початку можна пройти курси няні, на яких ви навчитеся найнеобхіднішому: забезпечення безпеки і надання першої допомоги малюкам; догляд і виховання дитини в кожному віці, основні методики розвитку дітей та ін. Далі ж продовжуйте навчатися і слідувати новітнім тенденціям догляду і розвитку дітей, адже немає межі досконалості!

Порада 2: Чекайте реалістичної оплати

Подивіться хоча б в Інтернеті, скільки зараз платять няням вашого рівня погодинно, за день, за місяць. Враховуйте свою освіту, досвід роботи та обов'язки, і не чекайте, що вам відразу будуть платити, як професійним нянечкам.

Порада 3: Знайте, як себе подати

Не просто витрачайте час на навчання і вдосконалення своїх навичок, а й обов'язково вказуйте це в резюме і озвучуйте на співбесіді. Почніть з правильно складеного резюме, щоб подати себе найкращим чином, в ньому ж вказуйте всі рекомендації, які вам вдалося отримати, а також описуйте роботу, якої прагнете.

Порада 4: Будьте професіоналом

Ведіть себе професійно, незалежно від того, чи професійна ви няня, чи новачок в цій справі. Якщо ви хочете, щоб наймачі сприймали вас серйозно, ставтеся до своєї посади, як до серйозної роботи і важливої кар'єри. У тому числі правильно одягайтеся і будьте пунктуальні.

Порада 5: Вибирайте правильну роботу

Якщо ви вже якийсь час встигли попрацювати нянею, то напевно встигли познайомитися з різними родинами. Влаштовуючись на роботу наступного разу, будьте трохи більш перебірливі (якщо ви можете собі це дозволити). Постарайтеся вибирати роботу, яка дозволить вам бути такою нянею, якою ви б хотіли бути. І намагайтеся уникати роботи в сім'ях, в яких ваша думка і думка батьків щодо догляду, розвитку та виховання дітей кардинально розходяться. Можливо, ви будете шукати роботу довше, але в підсумку і сім'я, і ви будете задоволені набагато сильніше.

Порада 6: Знайдіть правильний баланс між роботою і особистим життям

Нянечки більшість свого часу витрачають на турботу про інших, через що їх власне життя відходить на другий план. Не дайте цьому статися! Постарайтеся знайти баланс між робочим і особистим життям. Для початку працюйте, але подумайте про щось одне, що вам подобається робити, і включіть це в свій графік буквально з наступного тижня. Повірте, навіть такий простий початок допоможе вам насолоджуватися життям, а не жити роботою. А далі можна знайти і більше часу для себе.

Порада 7: Будьте на крок попереду

Коли ви цілий день бігаєте за дітлахами, легко відчути себе на крок позаду. Адже встигнути з прогулянками і заняттями, прибиранням і приготуванням хоча б перекусів для них, а потім – знову прибиранням не так вже й просто. Грамотна няня повинна вміти організовувати свій робочий час і розставляти пріоритети, а кожну вільну хвилинку витрачати на планування наперед і справи, які потім звільнять час.

Порада 8: Спілкуйтеся

Як і організація, в роботі няні спілкування має першорядне значення. Без цих двох складових у вас просто нічого не вийде. Спілкуйтеся і з дітлахами, і з батьками, розвивайте цей зв'язок, а також стимулюйте їх спілкуватися між собою.

Неважливо, чи тільки збираєтеся ви стати нянькою, чи працюєте вже в цій сфері кілька років, ці поради допоможуть вам досягти більшого в своїй кар'єрі і знайти роботу, яка буде вам подобатися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас