Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Багаж знань

Дитяча казка: Багаж знань
 

Мавпа Моня жила в тропічному лісі і мріяла стати лікарем. «Буду лікувати хворих звіряток, радіти, коли вони знову стануть здоровими і веселими, і за це все мене будуть поважати», - мріяла Моня.

Якось Моня зайшла в лісову лікарню і сказала лікарю Фламінго:

- Візьміть мене до себе на роботу, я буду допомагати вам всіх лікувати!

Лікар Фламінго підняв голову на довгій шиї і відповів:

- А хіба ти вмієш?

Моня здивовано подивилася на лікаря:

- А що тут уміти? Знай собі - призначай таблетки, і все будуть здорові!

- Ну що ти, люба Моню! - заперечив лікар Фламінго. - Адже хвороби бувають різні, і ліки від них теж різні. Ти не можеш бути лікарем - адже у тебе немає багажу знань. Для будь-якої роботи потрібен багаж знань.

Не чекаючи пояснень, Моня вийшла з лісової лікарні та рішуче вирушила шукати багаж знань, про який говорив Фламінго.

«Напевно, його можна знайти в магазині сумок», - подумала Моня. - «Там є сумки для різного багажу, великого й маленького. Може, й багаж знань в якійсь сумочці знайдеться».

Але в магазині сумок Моні відповіли, що багаж знань тут не продається, ані в сумці, ані сам по собі.

«А що, якщо багаж знань чекає на мене на вокзалі?», - міркувала мавпа. - «На вокзалі завжди багато пасажирів з багажем. Раптом, хтось шукає, кому передати багаж знань, а тут ось вона – я».

- Дядьку Бегемоте, чи немає у вас, випадково, багажу знань для мене? - запитала Моня у великого бегемота з величезною валізою, діставшись до лісового вокзалу. Бегемот здивувався і відповів:

- Мавпа, ти шукаєш багаж знань серед багажу, а його потрібно шукати серед знань. Іди-но ти в школу!

Моня подякувала бегемота за пораду та поспішила до школи.

- Це у вас дають багаж знань? - з порогу запитала мавпа у шкільного вчителя Окапі.

- Так, у нас, - підтвердив учитель.

- Тоді дайте мені його, і швидше! Я хочу стати лікарем, - сказала мавпа.

Окапі засміявся так голосно, що навіть лінивці, що дрімали за партою, прокинулися і взялися за голову.

- Ну що ти, мавпо! - почав пояснювати учитель. - Багаж знань не можна отримати в одну мить. Для цього потрібно вчитися, читати спеціальні книги, старанно виконувати завдання. Чим довше ти будеш вчитися, тим більше буде твій багаж знань. І тим кращим лікарем ти зможеш стати.

Мавпа Моня записалася в спеціальний клас, де вчать бути лікарем, і старанно вчилася. Вона читала спеціальні книжки і виконувала завдання. І ось одного разу настав день, коли лікар Фламінго запросив Моню до себе в лікарню:

- Молодець, Моню, - похвалив він мавпу, - ти наполегливо йдеш до своєї мрії. Тепер твого багажу знань вистачить, щоб стати початківцям лікарем. І з кожним днем твій багаж знань буде поповнюватися. Згодом мавпа Моня стала хорошим шановним лікарем.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.