Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вічна суперечка про підгузники: одноразові чи багаторазові?

Вічна суперечка про підгузники: одноразові чи багаторазові?
 

Одноразові чи багаторазові підгузки? Необхідність прийняти це непросте рішення буквально виводить вас із себе? Як і більшість рішень, які доводиться приймати молодим батькам, це повинно бути прийнято суто в інтересах дитини. Одноразові або багаторазові підгузки – тут не можна однозначно сказати, що краще. Ви повинні вибрати те, що підійде малюкові і вам за стилем життя. А щоб ви могли зробити правильний вибір, далі ми розповімо про переваги і недоліки і тих, і інших.

Багаторазові підгузники

Переваги

Багаторазові підгузники виготовляються з бавовни, махри, мікрофібри або фланелі і продаються або у вигляді готових підгузників-трусиків з вкладишами (схожі на одноразові), або у вигляді такої-собі пелюшки, якою батьки самі обгортають малюка. За умови, що ви самі будете прати багаторазові підгузки, вони допоможуть в рази заощадити кошти, витрачені на гігієну крихітки (в порівнянні з одноразовими аналогами).

Плюс, вони набагато натуральніші і не будуть подразнювати чутливу шкіру малюка. Також уникнути подразнень допомагає сам той факт, що в мокрих або брудних багаторазових підгузниках дітям некомфортно, а значить, міняти його доведеться набагато частіше. А згодом це ще і допоможе при привчанні дитини до горщика.

Недоліки

Від багаторазових підгузників, як правило, більше «бруду». Але якщо ви оберете підгузники з вкладишами, прати їх буде набагато легше. Прання, звичайно, теж додасться. А ще зі зміною багаторазових підгузників напевно буде більше мороки. І якщо ви будете одягати їх, виходячи з дому, вам доведеться носити з собою брудні і смердючі підгузники, поки ви не повернетеся.

У рідкісних випадках від багаторазових підгузників у немовлят може посилюватися або частіше проявлятися пелюшковий дерматит. Це тому, що вони не вбирають вологу, на відміну від одноразових, і міняти їх потрібно відразу ж. Крім того, більшість мазей і кремів від пелюшкового дерматиту не сумісні з тряпчаними підгузками.

Одноразові підгузники

Переваги

Вони зручні, прості у використанні і можуть ідеально регулюватися під розмір малюка. Просто купуйте підгузники для віку і ваги свого немовляти. З ними простіше гуляти і подорожувати, адже брудний підгузник можна просто викинути, а не тягнути додому.

Більш того, ви зможете міняти підгузки рідше, так як одноразові підгузники дуже добре вбирають і мають внутрішній прошарок, який утримує вологу від шкіри дитини. Завдяки цьому вони ще й не протікають. Вашій дитині вони можуть підійти краще і викликати менше подразнення якраз через відсутність вологи, яка є однією з причин пелюшкового дерматиту.

Недоліки

Жодне дослідження не показало, що хімікати (як діоксин), барвники і гелі, які використовуються в одноразових підгузниках, можуть нашкодити дитині. Проте, багатьох батьків все ж турбує присутність цих речовин впритул до шкіри малюка. Також у деяких дітлахівк на них може бути алергія, що, звичайно ж, посилює проблему пелюшкового дерматиту.

Ще один недолік – якщо ви занадто натягнете підгузник, липучки на ньому можуть відірватися (що, звичайно ж, зазвичай відбувається в самий невідповідний момент). Екологічними ці дитячі аксесуари також не назвеш, тому тим, хто піклується про навколишнє середовище, краще все ж вибрати багаторазові підгузки. А ось ультрапоглинаюча властивість одноразових підгузників, яка спочатку буде безумовним плюсом, потім ускладнить процес привчання дитини до горщика: так як дитині сухо і комфортно в підгузниках, вона не захоче з ними прощатися.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас