Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як підготуватися до святкування Трійці з дітьми

Як підготуватися до святкування Трійці з дітьми
 

Трійця – одне з найкрасивіших літніх церковних свят. Раніше її святкували цілий тиждень, зараз же святкування Трійці скоротилося до трьох днів: з неділі по вівторок. Саме свято ще називають зеленим, адже воно символізує початок літа, і до нього будинок здавна прикрашають зеленими гілочками берези.

Трійця є об'єднуючим святом. Воно, можна сказати, з'єднує воєдино радість з любов'ю і духовно підкріплює позитивний настрій молитвами. Хочеться донести і малюкам традиції святкування Трійці. Це можна успішно зробити, почавши зі спільної підготовки до свята.

Прикрашання будинку

Літнє зелене свято так і наштовхує на думку про відповідний декор. Прикрашання будинку до свята Трійці – важлива традиція. Будинок озеленюють березовими гілочками і квітами, що символізують життя і доброчесність. Дітям буде дуже цікаво послухати історії, пов'язані зі святом, збираючи траву, квіти і гілочки для декорування будинку. Тим більше, що з дитячою допомогою збір різнотрав'я пройде швидко і весело.

Вилазка на природу для збору зелені, складання букетиків із різноманітних квітів не може не сподобатися дітям. Гілочки різнотрав'я не тільки прикрасять будинок, але і своїм ароматом створять атмосферу натхнення. Для батьків така прогулянка – відмінна можливість поспілкуватися з дітьми, навчити їх підбирати колірну гамму в букетах, розповісти більше про рослини і поговорити про саме свято.

Плетіння вінків

Вінки до свята виготовлялися заздалегідь і були символічними. Цілком можливо, що з частини зібраного букета ви зможете навчити дітвору плести вінок. Цей процес зацікавить і дівчаток, і хлопчиків.

Для плетіння візьміть три невеликих пучка, з'єднайте квіти в один, а стебла по черзі загинайте в середину. Вплітайте в кожну ланку по одній або дві квіти іншого кольору. Яскравою стрічкою перев'яжіть край вінка і з'єднайте його з початком плетіння. Букет можна не тільки носити, але і засушити. Якщо ви плануєте засушити і зберігати букет, вплітайте в нього пахучі трави – так він стане відмінним нагадуванням про літо і приємний сімейний відпочинок.

Троїцькі обереги

З раніше зібраних трав і різних гілочок раніше створювали обереги. На Україні одним з них і досі вважається лялька-мотанка. Пропонуємо її зробити з трав'яним наповненням, бажано пахучим. Трави необхідно зібрати і підсушити, а також підготувати квадратний шматочок тканини.

Сформуйте голівку, наповніть її синтепоном або ватою, а в «спідницю» замотайте трав'яний збір. Для цього в пучок добре б додати гілочки м'яти, меліси, звіробою, чебрецю, шавлії, ромашки, лаванди. Можна зверху з інших клаптиків зробити подобу косинки і прикрасити строкатими шматочками тканини спідницю, щоб вона була яскравою і пишною. Діти будуть активно допомагати в виготовленні оберега.

Ще одна прекрасна ідея – зробити з дітьми листівку з трав. Виклавши аплікацію у вигляді букета на картон, закріпіть її клеєм або шпильками і прикрасьте стрічками, намистинами, іншими дрібницями. Листівки можна підписати і подарувати рідним або близьким – вони стануть не просто красивими подарунками ручної роботи від вашої дітвори, а й справжніми оберегами.

Трійця – веселе і галасливе свято. Важко знайти настільки ж об'єднуюче свято для сімейного відпочинку з дітьми!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас