Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як вибрати розвиваючу іграшку новонародженому

Як вибрати розвиваючу іграшку новонародженому

Ламаєте голову над подарунком новонародженому? Якщо ви тільки не вирішили зробити вибір а корить суто практичних речей, на кшталт одягу чи коляски, або постільної білизни, то напевно ваш вибір паде на іграшки для новонароджених. Але і тут не все так просто – у розмаїтті, пропонованому сучасними магазинами, навіть досвідченим дарувальникам неважко розгубитися…

При виборі іграшки, яка призначається зовсім маленькій дитині, слід спиратися на кілька правил, що дадуть можливість зробити малюкові подарунок не тільки приємний, але й корисний – такий, що буде не лише розважати малечу, але й розвивати її.

Щоб не ламати голову над подарунком і полегшити собі процес вибору, завітайте на сторінку https://bava.com.ua/c/educational-toys - тут ви зможете обрати розвиваючу іграшку за власним вподобанням чи характером дитини, а також придбати чудовий подарунок за будь-який кошт і на будь-який смак для маляти різного віку. А щоби вам було простіше обирати, експерти магазину bava.com поділяться своїми порадами.

Як обирати розвиваючі іграшки для новонароджених?

Ось кілька важливих рекомендацій із вибору подарунка для новонародженого, яких слід дотримуватися батькам і дарувальникам:

1. У новонароджених дітей щонайперше розвиваються відчуття і сприймання. Тому доцільними будуть іграшки, які здатні розвивати в дитини зорові (за рахунок кольорів), слухові (за рахунок звуків), тактильні (за рахунок поверхні) відчуття і сприймання. В першу чергу, орієнтуйтеся саму на це.

2. Колір. Іграшка для новонародженого має бути різнобарвною. Проте уникайте іграшок із «кислотними», занадто яскравими кольорами, які діють збуджуюче на нервову систему дитини. Придбайте малюкові набір кольорових камінців, або фігур тваринок, або овочів тощо. Зараз дитинка буде завдяки їм знайомитися із кольорами, а пізніше зможе використовувати їх для рольових ігор і ігор на уяву.

3. Звук. Тут доречно обирати іграшку, яка видає звуки, проте не кожна «музична» іграшка підійде новонародженому. Добре, якщо це буде звучання природи (наприклад, голоси тварин і птахів), мовлення людей, музика. Проте обов’язково стежте за тим, щоб звук був помірної гучності, без елементів вигуків, які можуть лякати малюка. Придбати музичну іграшку на дитячу коляску – відмінна ідея! А якщо така іграшка складатиметься із елементів різного кольору, ви подаруєте річ, яка одночасно розвиватиме в дитини й звукові, й слухові відчуття і сприймання.

4. Поверхня. Чудово, якщо іграшка для новонародженого матиме різнотекстурну поверхню. Наприклад, у одному місці плоску, а в іншому – ребристу; десь суцільну, а десь гофровану, гладку і щороховату тощо.

5. Розмір. Іграшка для новонародженого має бути невеликого розміру та ваги, щоб дитинка могла її втримати. Ви, звичайно, можете презентувати їй іграшку «на виріст», яка підійде їй у найближчому майбутньому, та краще все ж таки купити саме таку, якою вона зможе користуватися уже зараз. Щоб убити зразу двох зайців, ви можете придбати в інтернет-магазині bava.com.ua, наприклад, іграшку-щипчики чи пінцет-ложку, якими дитя зможе гратися як зараз, так і в більш старшому віці, використовуючи предмет за призначенням.

6. Якість. Маленькі діти максимально чутливі до будь-яких впливів. Тож, не економте на іграшці, й таким чином, на дитячому здоров’ї. Іграшка має бути виготовлена з якісних матеріалів (про що свідчать відповідні сертифікати якості) і не містити відривних елементів, які малеча може відкусити, відкрутити та проковтнути чи засунути собі в носик, вушко.

Обираючи іграшки для такої малечі, думайте про її безпеку та розвиток – саме так ви можете зробити найкращий вибір для свого малюка!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас