Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитяча казка: Кіт Муркун та таємниче зникнення

Дитяча казка: Кіт Муркун та таємниче зникнення
 

Корова Мумуся відкрила молочну крамницю. Там було багато смачних продуктів, що готуються з молока. Наприклад, сир, йогурт, кефір, сметана, какао, молочні коктейлі і, навіть, морозиво.

Задоволена Мумуся з гордістю оглянула свою гарненьку крамницю та пішла запрошувати відвідувачів. Тим часом кіт Муркун тишком пробрався до крамниці, щоб першим придивитися до смачненького. Раптом він побачив глечик зі сметаною.

«Бодай трошки спробую», - подумав Муркун та сунув лапу в глечик. Ледь він облизав лапу в сметані, як зачепив глечик. Той перекинувся, і вся сметана опинилася на підлозі.

«Що ж тепер? Не пропадати ж добру!», - вирішив кіт Муркун та з’їв усю сметану, а порожній глечик сховав на дворі.

Тут повернулася корова Мумуся, а з нею перші відвідувачі крамниці – телята, їжачок, тітонька свиня та цуцик Бурулька.

- Дивіться, як у мене тут гарно та смачно! – хвалилася гостям корова Мумуся.

- Дайте мені, будь ласка, скляночку кефіру, - попросив Бурулька.

- А мені – морозива, три порції – для моїх поросяток, - сказала тітонька свиня.

- А нам – сметанки, - додали телята.

Будь ласка, ласуйте, на здоров’я, - відповідала корова Мумуся. – Ой, а де ж сметанка? Вона ж стояла тут, у глечику. А тепер ані сметани, ані глечика!

Розгублена корівка шукала глечик зі сметаною, але так і не знайшла.

- Це, мабуть, кури забрали сметану, - сказав кіт Муркун, що гуляв неподалік від крамниці, - Я бачив, як вони тут крутилися, поки ти кликала відвідувачів.

Мумуся звернулася до курей з проханням повернути сметану, але ті запевнили, що сметану зовсім не люблять. Та й взагалі, ніколи нічого не беруть, не питаючи.

- Може, то кінь взяв? Я бачив, як він заглядав у вікна крамниці, - сказав раптом кіт Муркун.

Корова Мумуся попитала про сметану у коня, але той відповів, що збирався купити в її крамниці какао.

Кіт Муркун вигадав нову версію таємничого зникнення сметани. Ніби це величезний равлик поцупив глечик, щоб зробити з нього свою мушлю.

- Ну добре, ви тут шукайте, а мені вже час. Поміркуй, Мумусю, може у тебе взагалі сьогодні не було сметани, і ти щось переплутала, - сказав кіт Муркун та збирався йти.

- Та це кіт був у вашій крамниці, поки нікого не було – раптом вигукнув цуцик Бурулька. Спочатку розлив сметану, потім все вилизав, а потім закопав глечик. Он там, під парканом.

- А ти звідки знаєш? Тебе ж тут не було, – випалив кіт Муркун. Ненароком, він зізнався у своєму злочині.

- Та я ж собака, хоч і маленький. У мене нюх! – гордо відповів цуцик Бурулька. – Я лише вчуся, тому знадобився час.

- Ой ти ж, негідник! – розізлилася корова Мумуся на кота Муркуна. – Мало що сметану взяв без дозволу, голову мені задурив, та ще й на курей, на коня та на равлика наговорював погане! Ти не Муркун, а Брехун!

З того часу причепилося до Муркуна прізвисько – кіт Брехун. І хоча Муркун визнав свою провину та попросив вибачення у Мумусі та у всіх, кого образив, йому досі соромно показувати ніс у молочній крамниці.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Надзвичайний Жако

Одного дня у міському парку з’явився дивний птах. Сірий, але не голуб. З великим дзьобом, та не ворон. З червоним хвостом, однак не півень.

Дитяча казка: Пригоди Мурашки

Мурашка повернувся додому пізніше за всіх, коли вже майже усі його сусіди полягали спати в мурашнику.

- Ти де був? - суворо запитав його мураха-сторож. – Ми за тебе хвилювалися.

Дитяча казка: Олівець-забіяка

В коробці з олівцями жив чорний олівець-забіяка. Часом він робив усілякі капості, наприклад, малював чорні плями на чужих малюнках. Або навмисно дряпав папір своїм гострим носом.

Дитяча казка: Пригоди Малюванчика у шкільному портфелі

У першокласниці Кіри було завдання написати в прописах слово «хлопчик». Однак Кіру того дня вкусила невидима, але настирна казкова мушка-лінивка. І замість того, щоб написати, дівчинка намалювала в зошиті хлопчика: голова – це коло, тулуб – це овал. Ручки та ніжки – чотири відрізки. Крючечки на голові – то волосся, ну і, звичайно, очі, ніс та ротик.