Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Кілька сходів на шляху до зачаття

Для того, щоб зачати дитини необхідно, по-перше, відмінити контрацептиви, по-друге, настроїтися на вагітність і розслабитися, а по-третє, набратися терпіння і чекати.

Чим шкідливе штучне запліднення для жінки?

У поточному році такому методу, як екстракорпоральне запліднення, виповнюється тридцять років. Погодьтеся, прекрасний вік, коли «юнацькі» помилки залишилися у минулому, а до старості ще далеко. А яка кількість жінок дістала можливість відчути радість материнства за цей період... Та все ж, багато з них мучать сумніви з приводу того, чи не зіпсує їхнє здоров`я втручання ззовні.

Стрес під час вагітності ще небезпечніший, ніж ми думаємо!

Американські вчені прийшли до висновку, що вагітні жінки, що пережили війни і збройні конфлікти, ризикують народити дітей з високою схильністю до шизофренії.

Як з`ясувалося, немовлята, чиї матері знаходилися з другого місяця вагітності у вогнищі арабо-ізраїльської «шестиденної війни» 1967 року, мали значно більше шансів захворіти шизофренією в дорослому віці.

Вагітність і шкідливі звички

Наші звички - наша справа, чи не так? У будь-який момент, як тільки захочемо - розлучимося з ними. Так ми думаємо. І помиляємося.

Причини позаматкової вагітності

При позаматковій вагітності запліднена яйцеклітина прикріпляється не до матки, а усередині фаллопієвих труб. Таке можливе у разі порушення прохідності труб, яка у свою чергу може виникнути через різні запалювальні захворювання органів малого тазу, гормональні порушення в організмі жінки. Позаматкова вагітність – не таке вже рідкісне явище, спостерігається приблизно 1 позаматкова на 150 випадків нормальної вагітності.

Якщо вагітність наступила «раптово»

Незапланована вагітність проблематична не тільки своєю «раптовістю». Дуже часто, не знаючи про те, що вагітність уже наступила, жінки вживають алкоголь, приймають ліки, палять, роблять рентген. Загалом, ведуть спосіб життя невідповідний вагітному стану організму. А місячні все не починаються. І коли, зробивши тест на вагітність, жінка усвідомлює, що вагітна, то тут же починає з жахом згадувати всі випиті чарки і прийняті пігулки. Природно, що перше питання лікареві буде таким — «А не чи нашкодило це моїй дитині?»

Чи можна керувати автомобілем під час вагітності?

Підчас вагітності найкраще місце в автомобілі – пасажирське. Адже несподівані ситуації на дорозі можуть призвести до відхилень від нормального перебігу вагітності у майбутньої мами-водія.

Вічна казка про головне (два слова про післяродову депресію) частина друга

Міф про те, що мама маленької дитини – це покірлива істота з безмежним терпінням, не витримує ніякої критики. Мама – це навіть не заводний зайчик-марафонець із змінними батареями. Вона – така ж жива людина, як і будь-який інший, а тому має право на втому. Її ресурси не безмежні. І роздратування в цьому випадку – абсолютно природна, нормальна і здорова річ. Ось якщо ви отримуєте задоволення від нових проблем, вас можна було б запідозрити в мазохізмі.

Вічна казка про головне - два слова про післяродову депресію (частина перша)

Хочете послухати нову, сучасну казку, тільки дуже-дуже стару? Ось вона. Жили-були три красуні-подружки. І одна з них нарешті стала мамою. Усі були на сьомому небі: молода мама щаслива, що довгоочікувана мрія збулася, дівчата – раді за подругу. Але коли подружки (юні, запашні духами, весною і безтурботністю), вперше прийшли відвідати матусю і одним очком поглянути на крихту, то на їх простодушне питання: «Ну, як ти?», вона несподівано тьмяним і позбавленим інтонацій голосом, відповіла: «Втомилася. ВТО-МИ-ЛА-СЯ. Словами не описати».

Вагітна? Бережи вуха і нерви

5 порад про те, що краще «пропускати повз вуха» під час вагітності. Розмови, поради, прикмети супроводжують вагітну жінку завжди і скрізь: у гостях у майбутньої бабусі і на вечірці у подруги, в переповненому автобусі і на ринку, у жіночій консультації і в магазині товарів для дітей. Мабуть, це єдиний стан, коли ніхто з навколишніх людей, у тому числі і абсолютно незнайомих, не може залишитися байдужим до вас. Все б добре, тільки дуже набридає. Дратує. Нервує. А в цікавому положенні нервувати, як відомо, не варто. Тому мені сьогодні хочеться повідати щасливим пані вагітним про те, з чим вам неодмінно доведеться зіткнутися в недалекому майбутньому. «Супротивника треба знати в обличчя!», тим більше, якщо «супротивник» псує вам і малюкові настрій. Отже...

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас