Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Скільки речей потрібно новонародженому?

Скільки речей потрібно новонародженому?

Молоді матусі тільки побачивши другу смужку в тесті на вагітність швидко починають скуповувати все в дитячих магазинах. Емоції й гормони - справа хороша, ось тільки багато чого з купленого залишається лежати не зворушеним в шафах. Що ж дійсно потрібно купити з речей майбутньому малюку, що буде потрібним?


Дітки дуже швидко ростуть, деякі речі вони носять лише кілька тижнів. Більш економічною в плані перших закупівель речей є дитина, що народилася влітку.

Для малюка, народженого влітку, необхідно придбати наступні речі:

- 3 боді з коротким рукавом, 2-3 боді з довгим рукавом, 3-4 сліпа (комбінезона). Зручніше і швидше переодягати малюка в одяг з кнопками між ніжок і біля шиї;

- 2 ситцевих чепчика, 2 фланелевих (на більш прохолодну погоду можна приготувати плотну бавовняну шапочку);

- 2 пари шкарпеток, тепліші пінетки, 2 пари рукавиць-антицарапок;

- 1 костюмчик, комбінезон для прогулянок, візиту до лікаря;

- Не менше 10 пелюшок на весь період дитинства, для сповивання в перші місяці.

Це необхідні речі на перший місяць життя. Зазвичай це 56 розмір.В другий і третій місяць життя середньостатистичний малюк вже носить 62 розмір, а до 6-ти місяців - повний 68-й, іноді й 74-й. На кожен зріст слід купувати вищевикладений комплект одягу. Але це лише приблизне орієнтування за розмірами, так як малюки по різному набирають вагу. Дівчатка ростуть повільніше хлопчиків.



Для весняно-осінньої дитини слід до всього додати 2 фланелеві або бавовняні на байці сліпи, теплий трикотажний або напіввовняний костюмчик, вовняну шапочку, такі ж рукавиці та шкарпетки, верхній одяг (комбінезон або курточка зі штанцями).

Зимовій дитині необхідно придбати найтепліший комбінезон (наприклад, на овчині), вовняну шапочку на хутрі.

Всіма цими приємними покупками матусі краще зайнятися вже в декретній відпустці. Але якщо на останніх місяцях буде проблематично ходити по магазинах за покупками, то вельми доречним стане інтернет-магазин для новонароджених. Вибрати всі товари можна не виходячи з дому в тихій обстановці, все добре обдумуючи. Всі покупки доставить кур'єр прямо додому. Інтернет-магазин для новонароджених особливо зручний для покупки великогабаритних речей, які складно привезти додому самостійно: коляска, ліжечко, ванночка, шезлонг і інші приналежності.

За матеріалами the-baby.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Придане для новонародженого

Пропоную поговорити про дуже прості речі. Деяким навіть може здатися, що це надто вузька тема для цілої статті. Але я знаю, що багатьом молодим жінкам, які очікують або вже народили своїх дітей, не вистачає звичайних і конкретних порад, для того щоб відчувати себе впевненими. Звичайно на багатьох сайтах висять списки того, що потрібно приготувати до народження малюка, які доходять до 100-150 пунктів. Я ж хочу розповісти про найголовніше, про те, без чого дійсно складно обійтися, доглядаючи за новонародженою дитиною.

10 порад майбутньому татусеві

В останні кілька місяців ви слухали розповіді дружини про овуляцію і базальну температуру, намагаючись впіймати потрібний момент? Або ця новина стала для вас повною несподіванкою? Так чи інакше, незабаром ви станете татом.