Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 3)

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 3)
 

7. Споживайте білки. Дослідження показали, що білки відіграють ключову роль у регулюванні кількості споживаної їжі і апетиту; люди, які регулярно споживають білки, набирають менше ваги навіть після значної її втрати. Через те, що вони довго перетравлюються, білки допомагають продовжити відчуття ситості. Коли ви з'їдаєте мало білка, ваше невгамоване відчуття голоду може призвести до переїдання. Так що, заведіть собі звичку регулярно їсти їжу, що містить білки - вони повинні бути в кожному сніданку, обіді, вечері і перекусі.


Порада: Перейдіть на пісні джерела білка - квасоля, яєчні білки, пісне м'ясо і нежирні молочні продукти (сир, йогурт, сир і молоко). Ці продукти подарують вам білки, необхідні вашим м'язам, і ні краплі зайвого жиру.

8. Забирайте з собою. Більшість порцій, які подаються в ресторанах, занадто великі - через це ми переїдаємо. Звичайно, ми не хочемо викидати гроші на вітер, і тому доїдаємо принесену страву до кінця. Але повна порція в ресторані може містити більше 1 200 калорій (і це не рахуючи десерту). І навіть якщо ви прийшли сюди з благим наміром з'їсти тільки половину порції, ви можете відволіктися на розмови з друзями або просто не змогти зупинитися в потрібний момент.

Порада: Подумайте про свої благі наміри заздалегідь і попросіть офіціанта зібрати половину порції з собою ще до того, як він подасть її на стіл. Таким чином, ви зможете смачно і в міру поїсти, і у вас залишиться ця ж смачна їжа на завтра. Крім того, порожня тарілка - це кращий стоп-сигнал, а копатися в лотку з їжею навинос ви навряд чи захочете. А якщо ви все ще відчуваєте легкий голод, значить, ви робите все правильно; вам лише потрібно трохи почекати, і відчуття ситості прийде саме собою.

9. Снідайте. Не дарма говорять про те, що сніданок - найважливіший прийом їжі за весь день. Дослідження показали, що у людей, які щодня снідають, нижчий індекс маси тіла, і вони споживають менше калорій щодня. Також вчені говорять про те, що ранковий перекус знижує споживання їжі протягом усього дня. Секрет полягає у тому, що через сніданое людина менш голодна протягом усього дня. Також, люди, які не снідають, за решту дня споживають більше калорій через пропущений прийом їжі, і це зайві, непотрібні організму калорії. Загалом, сніданок є невід'ємною частиною здорового способу життя і важливим чинником у підтримці здорової ваги.

Порада: Багато людей не голодні з ранку, і їм може не подобатися, як вони почуваються після сніданку. Почніть з малого. Ви можете перебудувати свій організм, і він буде відчувати голод вранці, а для вас сніданки стануть справжнім задоволенням. І незабаром ви не будете розуміти, як раніше могли жити без сніданку.

Ці прості поради допоможуть вам дійти до позначки своєї здорової ваги в найкоротші строки! Запишіть їх у свій щоденник харчування або на стікерах і розклейте, щоб завжди пам'ятати про них. Трохи практики, і ви зможете контролювати свою кількість споживаних калорій, не відчуваючи себе при цьому обділеним або голодним.

Автор: Сальнікова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 2)

4. Знайте свої слабкості. У всіх нас є слабкості до якихось страв або продуктів - це та їжа, проти якої ви не можете встояти, яку ви їсте, поки вона не закінчиться, якій ви не можете сказати «ні» навіть коли не голодні.

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 1)

Поставити перед собою мету (наприклад, схуднення), і потроху досягати її (контролювати обсяг з'їдених порцій) - це дві різні речі. Тому що коли доходить до справи, то виявляється, що їсти менше не так вже просто. Чому? Тому що на те, що саме ми їмо, і як багато, впливає безліч факторів - оточення, в якому ми їмо, розмір порцій, наскільки ми голодні, і навіть наш настрій і емоційний стан. І цей список можна продовжувати і продовжувати.