Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Весілля за кордоном: як, що і почому?

Весілля за кордоном: як, що і почому?
 

Останнім часом багато пар обирають для себе весілля в інших, різноманітних країнах світу. Адже зараз втілити таку ідею в реальність - простіше простого. Проте, вирішившись провести весілля за кордоном, напевно матимете чимало питань стосовно того, як це відбувається, про що вам треба буде подбати. То ж у нашій статті ми розповімо про всі основні аспекти цього заходу.



Таку послугу, як весілля за кордоном, зараз пропонує безліч туристичних фірм: від великих туроператорів до маленьких турагентств. Як правило, турфірма зробить все за вас, а вам лише потрібно буде підготувати необхідні документи, вибрати країну, місто і готель, і звичайно ж, заплатити за путівку. По суті своїй дана весільна подорож - це ваш медовий місяць, що починається з цереонії одруження в мальовничому куточку обраної країни: на березі моря/океану чи, можливо, в старовинному замку.

Якщо вас цікавить законність весілля за кордоном - так,безперечно, це законно. Свідоцтво про шлюб вам віддадуть відразу після проведення церемонії, однак вам потрібно буде його легалізувати в тій країні, де проходило весілля. Але не переймайтеся, всі турботи з легалізації документів із задоволенням візьме на себе бюро «Апостиль і точка», юридично грамотно і у визначений термін підготувавши всі необхідні папери.

Як правило, легалізуються документи в консульстві України, а щодо термінів - у кожної країни свої правила. Це може зайняти навіть кілька місяців, а свідоцтво ви отримаєте поштою. Так як цей документ видається рідною мовою країни, в якій відбувалася церемонія, то вам потрібно буде перевести його на українську мову і завірити нотаріально. А потім відправитися в паспортний стіл, щоб поставити печатки.

Що стосується необхідних документів, то практично у всіх країнах їх список стандартний: свідоцтва про народження, закордонні паспорти, а також довідки про сімейний стан. Якщо ви вже були в шлюбі, матимете надати свідоцтво про розлучення або свідоцтво про смерть колишнього чоловіка/дружини. Якщо у вибраній вами країні будуть якісь особливі вимоги до документів, туроператор вас про це проінформує.

Весілля у іншій країні не суперечить законам України. Єдине, що ви маєте врахувати - ваше свято не повинно порушувати законодавство вашої вітчизни та країни, в якій ви вирішили одружитися. Щодо вибору країн - він тут також великий, але найпоширенішими і доступнішими є церемонії в Чехії та на Кіпрі. Ваш туроператор запропонує вам всі можливі варіанти, виходячи з ваших побажань, і розповість про тонкощі церемонії одруження в кожній з країн.

Не зважаючи на те, що туроператор візьме на себе майже всі турботи, що пов'язані з поїздкою, готуватися до закордонног весілля все ж варто заздалегідь. Щоби ви були впевнені, що зможете забронювати бажану дату, обраний готель і авіаквитки, почніть підготовку до свята хоча б за 2-3 місяці.

Також вам потрібен буде час, щоб продумати всі інші нюанси. Так, сукню і костюм з України краще не везти, так як упакувати і транспортувати такі речі досить складно. Візьміть з собою гроші і виберіть щось у місцевих весільних салонах. Тим більше, що в багатьох країнах вам весільне вбрання обійдеться дешевше, ніж у нас.

Подумайте про фото- і відеозйомку весілля за кордоном. Таку послугу пропонують деякі студії у нас. Або ж ви можете замовити фото-, відеозйомку весілля у місцевої студії. Зачіска, макіяж, манікюр і т.д. вам зроблять в будь-якому салоні краси. А якщо вам хочеться чогось особливого, візьміть з собою фото бажаних зачіски і макіяжу, щоб майстер зробив саме те, що ви хочете.

Коштувати весілля за кордоном буде дорожче за звичайну путівку, але і враження від цієї поїздки будуть незабутніми!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас