Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

ГОРМОНічна жінка

Ми і наші гормони

Гормональна система – найвразливіша в жіночому організмі.
І якщо ви раптом почали повнішати, хоча їсте так само, як і раніше, - можливо, вона дала збій. Збої в роботі ендокринних залоз здатні зіпсувати фігуру.

Головний ворог наший гормональної системи - стрес. Причому не звичайний - разовий, а систематичний. Одиничний стрес іноді навіть корисний - як всякий струс. Він «освіжає». А ось щоденний стрес пригноблює діяльність усіх систем організму. І в першу чергу - ендокринну.

Часто пані навіть не підозрюють, що їх постійна млявість і розбитість, набряки, несконцентрованість уваги і швидкий набір ваги пов´язані зі збоєм у гормональній системі. І лише коли починаються порушення циклу або гірше за те (безпліддя і пухлини), жінки спохвачуються і починають бігати по лікарях.

Якщо ви відмітили перераховані вище симптоми - відразу ж звертайтеся до лікаря.

До всього, що стосується гормонів, потрібно відноситися особливо обережно. Посилити проблему легко, відновити правильний баланс набагато складніше.

Збої в циклі, як і решта всіх симптомів, можуть бути по самих різних причинах. Коли зрозумієте, що саме винувато у вашому випадку, легко буде прийняти заходи.

Причини гормональних проблем

Часто в гормональному збої винні інфекції: хламідії, уреплазми, трихомонади і навіть грибки. Усі ці мікроорганізми б´ють по імунній системі і викликають запалення придатків. Варто трохи підмерзнути – вони активізуються, і дисбаланс тут як тут. У цьому випадку лікування починають з винищування вірусів і бактерій.

Друга дуже поширена причина – зміна образу життя. Кинули спорт або, навпаки, почали активно їм займатися, різко змінили харчування, закурили, почали пізніше лягати – все це здатно похитнути гормональну систему. Вихід: упорядковуйте спосіб життя.

Третя причина – будь-які інші ендокринні порушення. Це захворювання щитовидної залози, цукровий діабет, іноді хвороби гіпофіза. Їх, мабуть, подолати найважче. Такі хвороби викликають ланцюгову реакцію – збій у роботі всіх органів і систем.

Щоб зрозуміти причину недуги, вам потрібно буде здати аналізи на гормони підозрюваної в збої залози.

Секс

Ще одна поширена причина гормональних збоїв – нерегулярне статеве життя. Це правило без виключень: щоб орган не хворів – він повинен регулярно працювати.

А якщо ви до того ж постійно відчуваєте стреси, нервуєте, перехоплюєте шматки на ходу – жіночі проблеми рано чи пізно наздоженуть вас.

Лікування гормональних проблем

Гормональну регуляцію легко збити і дуже важко відновити. Без поради фахівця в цьому випадку що-небудь робити неможливо. Ні самолікуванню! Доктор Малахов


(За матеріалами zhizn.ru )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Основні показники здоров’я малюка

Основними показниками здоров'я дитини є маса тіла дитини, її зріст, співвідношення розмірів певних частин тіла (окружність голови, грудей), а також своєчасний нервово-психічний розвиток.

Лікування волосся

Небагато людей готові змиритися з випаданням волосся, адже волосся є невід'ємною частиною образу і важливим компонентом гарної зовнішності. Заповітною мрією кожного є здорове і густе волосся. І при першій же ознаці випадіння волосся варто негайно звернутися до фахівця - трихолога. Адже тільки він максимально якісно і професійно підійде до лікування волосся і надання йому здорового вигляду.

Принципи збалансованого харчування: підрахунок калорій, які ми споживаємо

Як потрібно чітко збалансувати вміст жиру в організмі, точно також необхідно і збалансоване число калорій, спожитих щодня для підтримки нормальної ваги. Правда, багато фахівців з харчування не є пристрасними шанувальниками ретельного підрахунку калорій, так як на практиці це практично неможливо – ну як підрахувати кількість калорій в котлеті, овочевій ікрі з різноманітних за формою або розміром овочів і багатьох інших повсякденних страв? Та й більшість людей не мають такої кількості часу, щоб регулярно витрачати його на підрахунки калорій у своєму меню.

Як правильно приводити свою вагу в норму після пологів

Після народження малюка дуже багатьох мам хвилює питання зайвої ваги. За фізіологічним нормами за час вагітності жінка може набрати близько 8-10 кілограмів. А ось позбавитися від них – нелегка задача!