Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Парафінотерапія в домашніх умовах

Парафінотерапія в домашніх умовах
 

В осінньо-зимовий період наша шкіра потребує додаткового зволоження та живлення. Особливо страждає шкіра рук, а все тому, що її внутрішні шари містять недостатньо сальних залоз, тому вона є менш захищеною від різноманітних зовнішніх впливів.



Чудовою процедурою догляду за тілом, зокрема делікатною шкірою рук, є парафінотерапія. Під час проведення процедури теплий парафін рівномірно прогріває шкіру, роговий шар пом’якшується, відкриваються сальні залози, підвищується потовиділення, мікроциркуляція та лімфовідтік, клітини шкіри активно звільняються від токсинів і краще поглинають корисні речовини. Парафінотерапія чудово відновлює водний баланс шкіри. Всі шкідливі речовини виводяться, а корисні – всмоктуються.

Отже…

Для початку потрібно зробити пілінг шкіри рук. Після цього нанесіть живильний крем, масажними рухами втирайте його в шкіру, приділіть увагу кожному пальчику зокрема. Такий міні-масаж розігріє руки (майте на увазі, що холодні руки не можна опускати в теплий парафін). Особливо уважно віднесіться до вибору крему, який Ви наносите на руки перед проведенням парафінотерапії, адже саме речовини, які містяться в ньому, будуть проникати в Вашу шкіру і доглядати за нею.

Парафін (можна придбати в аптеці, чи у спеціальних косметичних магазинах) попередньо потрібно розтопити на водяній бані чи у мікрохвильовій печі (на режимі «розморожування»). Перевірте температуру і занурте руки у теплий парафін декілька разів. Після цього загорніть руки у поліетиленові пакетики і одягніть зверху рукавички, або обгорніть махровим рушничком. Коли мине 20-30 хвилин – знімайте парафін.

Після проведення цієї процедури Ви одразу побачите та відчуєте ефект, ручки виглядатимуть доглянутими, шкіра стане гладенькою і м’якою. Спробуйте!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас